Onsdag 28 januar – return of the wet weather but we do our best to avoid the rain in the woods

Heisann og happy Wednesday!

Håper dere har hatt en fin dag, deres reiser etter jobb var ikke for vanskelig med streiken i ettermiddag!

 

Sandras turer

Hunder: Giro, Bamse, Shaggy og Arisa

Sted: Vettakollen

Arisa ble med for guttertur i dag (special honorary lad på tur)….

De kjørte til Planetveien og startet turen derfra. Hundene hadde skikkelig mye energi og de kjente veien opp på den skjulte stien til høyre bakk husene hvor de alltid starter fra.

De gikk på den stien dypere i skogen og til tross for tung og våt snøen, hundene overhørte det. Bamse prøvde til å hilse på Giro og fikk en liten knurr fra den lille gutten……. kjempemoro at den store Bamsen var veldig redd og han bare løp tilbake til lekene med Arisa og Shaggy! 🙂

Arisa rullet seg på snøen mens Shaggy og Bamse jaget etter hverandre og hadde en playfight.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 17.48.39

De fortsatte i skogen, langs kanten ved Melkeveien og tilbake inn i skogen og oppovermot Båntjern.

Giro var veldig nysgjerrig og han søkte i hjulene laget av Bamse og Shaggy! Usikker hvis han fant noe, men veldig opptatt og glad til å utforske i snøen.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 17.48.11

De kom til ensjøen og de gikk rundt den og inn i skogen på den andre siden, oppover mot Vettakollen (samme veien og tur like på mandag). Sandra var forbauset hvor mye snø hadde forsvunnet med regnet i går….

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 17.48.33

Likevel deilig forhold i skogen og nesten ingen på tur en gang til (always the way on a grey-weather day!).

 

 

Hunder: Cherie, Junior og Nellie

Sted: Hammeren

I ettermiddag parkerte Sandra i frosset snøen rett ved skogen i Maridalen, nær Hammeren.

Team Border Collie og Nellie sprang fra bilen og løp fullfart mot skogen. Etter rask toalettpause for hundene de gikk litt off-track rett fra starten. De fulgte en ubrukte sti mot vår hjemmelig dalen.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 17.48.02

Nellie utforsket skogen lang foran de andre og hun var utrolig glad til å være tilbake på tur etter hun hadde vært hjemme forrige uke med løpetid. Hun hadde litt ekstra energi og hun snuste overalt.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 17.48.18

Noen ganger hun kom tilbake til å hilse på Sandra og fikk hun litt godbiter, hilste på Junior og Cherie….. og plff…. hun forsvant 5 minutter i skogen. Men hun alltid kom tilbake med stor smil på ansiktet hennes…… liten gladlaks!

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 17.47.37

Men noen ganger, hun bare satte på Juniors pinne….. han ser litt forvirret ut….. “what the hell??!!!”

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 17.47.47

De fortsatte inn i skogen og kom de til en frosset Myre…. der kastet Sandra snøballer og pinner for Junior og Cherie, mens Nellie sjekket hele området for smådyr!

 

Edytas turer

Hunder: Lucy, Minnie og Remi

Sted: Sognsvann

De kjørte til Sognsvann for å starte turen i dag. De parkerte på et rolig sted hvor det sto ingen andre biler.

Hundene sprang fra varebilen og Lucy hoppet på plass med glede. Hun hadde ekstremt energi og hun var så blid.

De fulgte en blå skogsti mot Svartkulp og alle utforsket luktene og snuste masse.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 16.01.25

Forholdet var noen ganger litt vanskelig for Minnie til å følge etter sine venner, men hun var “determined” og hun hoppet og gikk i tungsnøen!

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 16.01.34

De kom til Svartkulp og gikk de langs kanten av ensjøen. De utforsket små stiene i skogen der og Lucy og Remi fant noen pinner. Når fant de et sted hvor snøen var ikke så dyp, Edyta kastet noen snøballer for hundene og Minnie kunne bli med på lekene!

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 16.01.43

De fortsatte i skogen og gikk de tilbake mot Korsvoll før svingte de til høyre og kom de til vår favoritt liten kollen midt i skogen. Her er et herlig gruppebildet!

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 16.01.53

 

Hunder: Amico, Aslan og Thomas 

Sted: Linderudkollen / Langevann

De dro til Linderudkollen i dag til å starte turen. Guttene var spent og veldig klare på tur!

De parkerte ved skihopp senteret og gikk de langs rødstien mot Kringla. Der kastet snøballer for en ivrig og takknemlig Amico.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 16.02.29

Stien var brukte av lastebilene de siste dagene derfor var det lett til å gå på den. Aslan nytet stien og han var glad at han måtte ikke hoppe i dyp snøen som de siste dagene.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 16.00.17

Stakkars Aslan….. de kom etter noen minutter til en skogsti….. og gikk de i skogen der. Heldigvis andre mennesker hadde gått på tur før dem derfor stien var “compacted” snø.

De fulgte stien mot Langevann. Amico fant seg noen pinner og han løp fullfart overalt. Thomas prøvde til å følge etter ham, men Amico var for rask.

De kom til Langevann og de startet rundt ensjøen. De hørte noen folk og hunder i skogen, men traff de ingen og det var stilt og rolig.

Dessverre Thomas var litt for ivrig og leken…. han og Amico knurret litt mot hverandre når Thomas hoppet på ham, derfor måtte Thomas være i bånd siste 20 minutter av turen.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 16.00.52

Beklager, alle bildene fra starten av turen, fordi mobilen døde med lav batteri.

 

Matts turer

Hunder: Charlie, Lissi, Sophie og Cessa

Sted: Grønmo

I dag startet vi turen fra Grønmo. Vi var heldige at regnet hadde sluttet på starten av tur. Sophie og Cessa er ikke så glade i våt været derfor det var perfekt.

Hundene hoppet fra varebilen og gikk vi på veien 30 meter til skogen. Der slippet jeg hundene, med Charlie fortsatt i langelinje.

Vi fulgte en liten skogsti oppover og dypere i skogen. Der etter 5 minutter traff vi en Greyhound tispe, som var veldig leken og bjeffet med glede mot Charlie. Han hilste på henne masse, mens de andre jentene snuste i skogen og utforsket ved stien.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 15.50.53

Etter noen minutter fortsatte vi oppover og Charlie ble med de andre. Lissi og han jaget etter hverandre i skogen og “warmed up their legs”. Sophie og Cessa pløyde i dyp, våt og tung snø, men de virket skikkelig glade i snøen.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 15.50.46

Sophie løp mellom Cessa og tilbake mot meg hele turen.

Etter en halv time i skogen kom vi til golfbane. Der var det ingen og Charlie og Lissi kunne løpe så fort og gal som mulig. De var raske!

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 15.50.10

Jeg kastet snøballer og Lissi og Charlie prøvde til å komme til dem første…… stor konkurranse! De elsket den leken!

Vi fortsatte langs golfbane og gikk på en stor loop og tilbake mot skogen.

 

Hunder: Magnum og Frøya

Sted: Kringla

Vi parkerte ved Kringla i ettermiddag og parkeringsplass var “an ice rink”. Jeg skøytet rundt og hentet hundene fra bakk av varebilen.

Heldigvis skogen var mye bedre og nesten ingen is.

Vi fulgte den blå stien oppover og etter 300 meter svingte vi til høyre og gikk vi oppover på den bratte stien. Etter i går ettermiddags off trail tur…. i dag fulgte vi sporene til en annen som hadde gått oppover litt off-track også. Frøya var veldig glad at det var litt lettere, men hun pauset noen ganger og rullet i snøen.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 15.50.34

Magnum utforsket overalt i skogen, men alltid kom tilbake innen 20 sekunder når jeg ropte etter ham. Han var kjempeglad og tydeligvis han tenkte forholdet i skogen var perfekt, han bare smilte hele turen.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 15.50.21

Vi fulgte trailen og kom vi til den blå skogsti mellom Linderudkollen og Grefsenkollen. Vi fulgte den rundt, men dårlig utsikt over Maridalsvannet i ettermiddag pga skyene.

Skjermbilde 2015-01-28 kl. 15.50.28

Vi svingte til venstre på vår vanlig bomvei og gikk oppover til den skogen og nedover på den andre siden og tilbake mot Kringla.

 

Vi ønsker dere en fin kveld, store kos til hundene og vi ses i morgen igjen på vår dogblogg!

Hilsen

Sandra, Edyta og Matt