Mandag 12 januar – Are you kidding me…. this is really our job?

Heisann og happy mandag

Håper helgen har vært fin og dere koste dere. Håper noen av dere har gått på litt langrenn og alpin ski i helgen……

Wow….. i dag har vært perfekt….. bortsett fra litt for mye trafikk i Oslo og noen dårlige kjører….. men i skogen, “we couldn’t ask for more”….

 

Gergos turer

Hunder: Bamse, Kira, Shaggy og Aslan

Sted: Vettakollen

De startet turen fra Planetveien i dag. De gikk oppover på den hovedstien og svingte til venstre og oppover på den blå stien mot Vettakollen. Ikke mange mennesker hadde gått der før Gergo og hundene.

Men 300 meter lengre kom de til den blå stien rundt siden av Vettakollen og ingen hadde vært der, derfor de startet å følge den. Aslan var “back in form”….. han virket skikkelig glad i snøen…. han “stuck his head” i snøen og utforsket noen lukter under snøen. Han hadde mer energi og “a spring in his step”.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.01.04

Bamse, Kira og Shaggy lekte hele turen. Vanligvis Shaggy og Bamse elsker å “wrestle” på tur, men med Kira, de jaget etter hverandre og hadde det veldig gøy! Alle 3 hundene hadde snø overalt…… de var så fornøyde med snøen…

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.01.24

De kom til Vettaliveien og der fortsatte de oppover på den veien (ingen biler) og inn i skogen på toppen av veien igjen hvor de fulgte en umerkerte sti oppover igjen.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.01.38

På veien tilbake traff de 2 andre hunder på tur og alle hilste og de lekte litt i snøen.

 

Hunder: Leffe, Oscar, Kira og Thomas

Sted: Bygdøy

Bygdøy var utrolig stille i ettermiddag. Gergo parkerte varebilen og han var alene i parkeringsplassen. Det var litt “zombie apocalypse” men de startet turen og de gikk i skogen. Der, borte fra den main path, nesten ingen spor i skogen.

En eller to ganger de pauset og Gergo prøvde å høre på et lyd….. men ingeting…… imponering så nær til Sentrum og byen til å finne stillhet!

Leffe var så glad….. han ELSKER snø og alle ting vann-orientert så mye…. han spiste masse snø og koste seg. Noen ganger han rullet seg på bakken, kanskje for å få litt ekstra snø på ham! Han utforsket i skogen og nær til noen snøballer som Gergo kastet for hundene.

Oscar og Thomas var ikke så opptatt av snøballer. Thomas hadde lyst til å spille med Kira, men hun var for raskt for ham….. likevel han prøvde til å “catch” henne. Han var sliten etter 25 minutter lek, og ro seg ned for en stund.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.02.10

Oscar virket glad med stillhet. Han pauset noen ganger og så på skogen, hørte på noe…… og 10 sekunder videre fortsatte han med turen.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.01.54

De gikk på skogstrailene hele veien til Bygdøy Sjøbad. Noen steder var litt glatt med isen under fersk snø…… mer glatt for Gergo enn hundene kanskje…

 

Andrés tur

Hunder: Lucy, Remi, Minnie og Twist 

Sted: Tryvann

Andrés var tilbake på jobb i dag etter en ekstra lang juleferie i Portugal. En stor endring fra været i Portugal og Oslo….. likevel han var veldig spent da traff jeg ham tidlig i morges. Clearly the snow brings out the joy in us all.

Han startet tilbake med en fin tur med hans Ris hundegruppe!

Andrés hentet hundene og de kjørte opp til Tryvann til å starte turen. De parkerte ved Øvresetertjern og der gikk de rundt ensjøen for en liten avstand, men det var noen skolegrupper på skikurs derfor de krysset veien og gikk mot Rødkleiva.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.42.42

De startet på langrennstien for den første 1km. Det var ingen på langrenntur. Hundene koste seg masse og de løp rundt, veldig blide. Alle koste seg masse i snøen, men det var litt vanskelig til å forklare til 4 løse hunder at de måtte ikke gå i sporene på langrenn løyper.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.42.13

Derfor etter 1km svingte de inn i skogen og fortsatte de der, hvor det var mørkere, men endå mer snø. Remi og Lucy jaget etter snøballer Andrés kastet.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.43.12

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 17.43.00

Minnie og Twist måtte hoppe i snøen for å se hvor de gikk. De fulgte stien i skogen mot Oslo Vinter Park skibakkene og der tok de en skogsti oppover mot Tryvann tårnet men bare i skogen. Det var ingen der og på noen steder snøen var dyp! litt snø drift etter vind for 1 dag siden kanskje! haha.

 

Matts turer

Hunder: Junior, Cherie og Nellie

Sted: Maridalen

I picked up some happy, waggy border collies, stopped by Nellie’s house, grabbed her and we headed for Hammeren.

With the fresh, beautiful snow I had planned on our usual starting point. Arriving there I saw that the snowploughs had not only not cleared my little parking spot, but dumped lots of extra snow there….. this turned out to be a very good present….. I drove on up the road looking for somewhere to turn around and head back to the other parking spaces. Suddenly we came to Maridalen Skole and right there was a parking spot…… perfect size for a VW Transporter van……. I saw this as a sign, parked up and released the beasts from the van.

There were no evident trails heading into the woods, but that has never stopped me or the dogs…. boots on, pigg on and leaping through 20-30cm of fresh snow in deep woods. The dogs were loving it.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.46.41

I broke a stick off a fallen tree for the crazy Junior and we continued onwards along a little stream. Eventually we came to a blue path and no one had been on it since yesterday (you could tell from the new snow in the 2 sets of footprints!)

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.47.30

We headed north and upwards…… we came to a junction and the path heading up to the left was steep but more importantly it had no tracks at all….. that soon changed with 3 dogs, me and a stick all making our marks everywhere.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.47.07

It was beautiful as we continued upwards and deeper into the woods. We could faintly hear the children at the school, but apart from that we had the whole woods to ourselves.

I will be definitely starting from and exploring this area further over the coming weeks…. a great find.

 

 

Hunder: Eddie, Alfa og Lissi

Sted: Grønmo

Vi startet turen i dag fra Grønmo. Parkeringsplassen var fortsatt “full of snow” når kjørte jeg inn. Noen mennesker gikk på ski og vi parkerte rett ved siden av skogen. Jeg så ei dame med 3 hunder som var på den hovedstien….. derfor tok vi “the direct route” oppover i skogen. Opp, opp, opp….. hoppet vi og klatret vi oppover.

Lissi elsket den og hun løp overalt foran meg. Hun løp tilbake, hilste på meg, hoppet på meg og hun løp fullfart tilbake 50 meter frem…… crazy!

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.46.14

Eddie også var ivrig med snøen. Han snuste i snøen og fikk en “awesome snowbeard!”

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.47.47

Alfa gikk bakk meg mesteparten av turen og han hoppet i mine spor for at det var lettere å gå.

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.47.39

Det var tydelig at hundene var utrolig glade med ny snøen…. de smilte masse og alle hadde masse mer energi enn vanlig.

Vi utforsket i skogen helt off track…… umulig å finne umerkerte trailene, men vi bare gikk hvor vi hadde lyst å gå……. eventyr!

 

Hunder: Allan og Magnum

Sted: Sørkedalen

Jeg hadde lyst til å utforske min tredje dalen av dagen….. derfor kjørte vi med guttene til ved Bogstadvannet.

Det hadde vært en liten stund siden jeg hadde gått i skogen der. Vi parkerte i den første parkeringsplassen til høyre i Sørkedalen. Jeg var imponert hvor lite biler var i parkering…… bare min varebil og 3 andre biler…… det betyr en rolig skog!

Både Magnum og Allan var utrolig energetisk og lekne. De sprang fra bilen og løp mot skogen. Magnum er fort….. og Allan jaget etter ham, helt blid!

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.47.19

Vi gikk gjennom skogen litt off track noen ganger mot Bogstadgård. Skogen var perfekt…. nesten ingen hadde gått der….. vi kunne ser noen på langrenntur i feltene til høyre. Hundene tok ingen pauser….. bare lek og utforsking overalt. De hoppet i dyp snø (ikke så dyp i Sørkedalen som i Maridalen… for dere som tenker om snøforhold for en langrenntur).

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.46.03

Vi kom til feltene og vi krysset over feltene. Guttene hilste på noen skikjører, men de var mer opptatt av å leke og ha det gøy! Allan fant noen steder til å rulle seg i snøen!

Skjermbilde 2015-01-12 kl. 16.46.27

Vi gikk for en stor loop av feltene og inn i skogen den andre siden av feltene (mot Wyllerløyper) men vi hadde ikke nok tid før solnedgangen kom, derfor måtte vi starte tilbake i skogen igjen.

 

Vi ønsker dere en fin kveld, kos dere i skogstur hvis dere lufter hundene dine i marka….. helt nydelig.

Hilsen

Gergo, Andrés og Matt

 

We have a big announcement in 4 days from now….. stay tuned to find out what it is!