Fredag 9 januar turer

Hei og happy Fredag

Håper dere har hatt en fin slutt til deres uke.

Fintvær igjen i dag, noen ekstra skyer men like deilig som i går!

 

Gergos turer

Hunder: Charlie, Kira, Eddie og Aslan

Sted: Grønmo

I dag startet de turen fra den andre siden av Grønmo golfklubb.

Kira (hunden til Gergo) var tilbake på tur. Hun har ekstremt energi og guttene var alle veldig glade til å se henne. Hun løp rundt med Charlie bakk henne i skogen.

Charlie fant at det var vanskelig til å folge etter henne…. hun kunne løpe under og gjennom trærne mens Charlie måtte finne litt mer rom “to fit through”. Hver fem minutter Charlie tok seg en liten pause mens han “recharged his batteries”.

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.12.55

Eddie var litt mer rolig enn vanlig i dag. Kanskje det var fordi han var hos dyrelege i går, men han bare gikk ved siden av Gergo og Aslan. Han ble glad når Kira hilste på ham men han virket litt sliten og tydeligvis han hadde litt mindre energi enn vanlig. Forhåpentligvis a bouncy Eddie vil være tilbake neste uke!

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.13.41

Aslan virket veldig blid når Kira lekte i sin nærheten og han fulgte etter henne. Han var glad igjen på tur, han snuste overalt og koste seg.

 

 

Hunder: Leffe, Shaggy, Kira og Giro

Sted: Vettakollen / Gulleråsen skog

De startet turen fra ved Planetveien i Gulleråsen. Derfra Kira og guttene løp oppover og inn i skogen til høyre mot Båntjern.

Shaggy fant seg en ny lekekamerat i Kira….. hvem hadde fortsatt energi etter lekene med Charlie tidligere. Shaggy elsket lekene og han hoppet, løp og jaget etter henne. Bite-liten Kira er toff og Shaggy var imponert over hennes toleranse!

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.13.22

De fortsatte i skogen mot Båntjern og når kom de til ensjøen svingte de til venstre før den, og fortsatte de oppover i skogen. Det var ingen der. Giro gikk bakk de andre….. han hadde ikke lyst til å leke, mens han hentet noen pinner Gergo kastet for ham.

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.13.32

Leffe var like blid som alltid. Han utforsket i skogen helt alene “in his own world”. Hver gang Gergo kalte ham…… han løp tilbake, stor smil på ansiktet sitt! Han fant en pinne dyp i skogen og Shaggy prøvde å ta den. Leffe er en veteran og han kjenner noen taktiker! Han bare fortsatte på tur og dro Shaggy og pinne med for 200 meter uten å slippe den…… eventuelt Shaggy kjeddet seg og slippet pinnen! Victory to Leffe!

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.13.04

Matts turer

Hunder: Junior, Cherie og Nellie

Sted: Hammeren (Maridalen) 

Parking up at Hammeren for the walk, I noticed a distinct lack of cars and an abundance of ice on the trail…… this is the perfect combination for a quiet wood. Strapping on the pigg to my shoes I was ready.

Nellie was impatiently looking at me whilst I changed shoes, aching to get out there and running. The stirrings from the back of the van indicated Team Border Collie were also ready to burst free!

We headed up the main red path…… sheet ice everywhere.

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.53.52

Nellie, showing her wise years was walking on the untouched snow to the side of the trail whilst the Collies were just sliding, running and tiring themselves out.

We continued, and of course, I found some sticks to keep both Junior and Cherie active. Nellie was content heading off and sniffing out stuff. Every now and again she skirted around the collies and came back for a cheeky biscuit, before she scurried back off in front.

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.53.16

We headed up and after 40 minutes came to a clearing, a marsh area, where the ice was notably thinner so we started back and ended up doing a big loop.

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.53.29

We did not meet one person, very zen and peaceful….. apart from the Collies doing their best slapstick skating around on ice routine! They were exhausted by the end of the walk, poor things.

 

Hunder: Lucy, Remi, Minnie og Alfa

Sted: Tryvann / Rødkleiva

I dag kjørte vi opp til ved Tryvann til å starte turen. Vi parkerte ved Øvresetertjern og derfra fulgte vi den langrennstien mot Rødkleiva.

Alle hundene var løse og de løp rundt. Remi og Lucy løp foran 30 meter og de utforsket overalt…… så glad til å finne snø! Remi er utrolig glad i snø og han rullet seg og spiste litt. Jeg kastet noen snøballer for ham og han smilte masse og løp tilbake mot meg…. helt fornøyd!

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.53.04

 

Minnie og Alfa gikk litt nærmere til meg mens vi gikk til Rødkleiva. Minnie forsto at godbitene var i lommen min, og hun var aldri mer enn 3 meter fra meg. Hun så på meg med sine store øyne! Hun er helt mat-fokusert……. veldig morsom.

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.53.39

Vi kom til Rødkleiva og der så vi en barnehage gruppe….. med 4 hunder jeg løp inn i skogen og hundene fulgte etter meg….. vi fant en “cut through” og fortsatte nedover på langennstien til Hyttli. Der så hundene på skikjører på Oslo Vinter Park.

Skjermbilde 2015-01-09 kl. 16.52.55

 

Vi startet tilbake men i skogen denne gangen og oppover parallel til den blå skiparken. Hundene koste seg masse i skogen, og der de rullet seg i snøen mange ganger. Eventuelt kom vi tilbake til langrennstien og der traff vi et italiansk par på tur…… de var utrolig glade til å hilse på hundene, og alle fikk godbiter fra dem.

 

Vi ønsker dere en riktig god helg, kos til hundene og vi ses igjen på dogbloggen på mandag!

Hilsen

Gergo og Matt