Tirsdag 6 januar – Wet and icy, but still great fun in the woods

Hei og happy tirsdag

Håper dere har hatt en fin dag

Litt dårlig vær hele dagen i dag, bare regn, ingen snø, not even high up på Tryvann! Det var veldig mørkt ut i dag……. beklager “in advance” på bildene….. tough conditions i dag!

 

Gergos turer

Hunder: Lex, Punky, Eddie og Lissi

Sted: Grønmo

De startet turen fra Grønmo golfklubb og fulgte de den grusveien for noen hundre meter (litt lengre enn vanlig) for at de kunne finne noen nye stier i skogen. De sa en bite liten sti oppover til høyre og Lissi løp foran, med Punky noen meter bakk henne.

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 19.17.15

Lissi var super ivrig……. hun løp fullfart….. tydeligvis hennes ny lekekamerat Punky betydde at lekene fortsatte for en lang stund…… neither wanted to stop to catch their breath!

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 19.17.24

Lex og Eddie var mer rolig….. guttene “played it chilled” og ikke ble med for lekene med jentene. De snuste ved stien og fant noen fine lukter……

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 19.17.02

Eddie var imponert av Punky etter hvert…. hver gang hun var i nærheten han “rubbed noses” med henne.

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 19.17.37

De fortsatte oppover i skogen og prøvde til å unngå isen. Borte fra stiene det gikk veldig bra…. mye mindre is enn på andre steder i marka!

 

Hunder: Leffe, Aslan, Amico og Stella

Sted: Huk og Paradisbukta

De startet ettermiddagstur fra Huk på Bygdøy.

Været og forholdet på bakken var ikke bedre enn på tidlig tur i dag….. is overalt på stiene og skikkelig mørk i skogen!

Likevel like vanlig, når været er så dårlig, får vi skogen bare til oss og hundene.

Leffe var i langelinje igjen og han luktet og utforsket overalt med “adventurer” Amico. Amico hadde lyst, like alltid, til å ødelegge pinner. Problemen var at de fleste pinner i parken var frosset til bakken og han måtte grave og bite dem….. mange ganger uten suksess. Likevel han virket glad til å finne et nytt spill….. og bare fortsatte med den hele turen…… og endelig fikk han en pinne da kom de til Paradisbukta!

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 19.17.48

 

Etter en liten tur rundt Hukodden og parken der, hvor gikk de bare på gressen pga utrolig mye is på stiene…. de gikk over til skogen mot Paradisbukta.

Aslan var mye mer motivert i dag….. kanskje regnet våknet den gutten, men han fulgte rundt etter Stella og Leffe og koste seg til å være på tur. Gøy å se ham “back to his normal positive self”

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 19.26.01

De kom til Paradisbukta og der svingte de til høyre i stedet av å gå til stranden (unlucky Leffe…… still no swimming old chap!).

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 19.18.11

Der utforsket de noen nye stier i skogen. Stella koste seg alene i dag ved Gergo…… veldig glad til å snuse og ta det rolig på tur….. med en eller to crazy øyeblikk hvor hun løp rundt og lekte noen sekunder med guttene…

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 19.17.56

 

Freds turer (henting / levering med Matt)

Hunder: Louie og Thomas

Sted: Voksenkollen og Skogen

Louie og Thomas var glade til å se hverandre igjen etter jul. Fred tok guttene og vi gikk alle sammen langs veien til skogen hvor vi gikk på forskjellige turer.

Louie, Thomas og Fred gikk oppover mot Soria Moria gjennom skogen. Der inne det var glatt på noen steder, mens hundene koste seg masse til å utforske skogen sammen. Thomas fulgte etter Louie med Fred bakk dem.

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.46.36

De kom til Soria Moria og der krysset de veien og fortsatte i skogen oppover på Voksenkollen. Det var ingen på toppen der. Men skyene ødelagte utsiktene.

De startet nedover mot Voksenkollen t-bane stasjon og der tok de veien til Lysabu. De kom tilbake inn i skogen og fortsatte nedover mot Lillevann. Og plutselig der traff de jeg og hundene, derfor kom vi tilbake sammen gjennom skogen fra Lillevann til skogen.

Her er noen esktra “scenery” bilder fra turen…..

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.46.48 Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.47.05

 

Hunder: Minnie og Twist

Sted: Ris skog

I ettermiddag jentene gikk på en fin skogstur med Fred. Vi startet alle sammen fra Risbekkveien og mens Fred tok første stien til venstre og oppover mot Båntjern, jeg, Allan, Magnum og Lucy fortsatte litt lengre før vi svingte inn i skogen.

Jentene var i gode form og begge to var veldig tålmodige av regnet i ettermiddag. Vanligvis Minnie er litt umotivert i dårlig vær, men hun var mer enn modig i dag og begge to koste seg til å utforske noen stier og off-track dyp i skogen.

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.46.56

Jentene var flinke til å unngå isen i dag (det var 10 ganger mer glatt på stiene enn i går)….. Piggsko to the rescue en gang til!

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.47.13

 

Matts turer

Hund: Max

Sted: Huk (Bygdøy)

I picked up Maxi-boy first thing this morning. Before I had even got my piggsko on I was greeted in the driver seat of the van by a very happy Max.

We wasted little time and headed straight down to Huk.

Whilst being playful, Max was also very wary of the ice…. his running after sticks and things I threw was more controlled and more cautious. Whilst he was skating and sliding along, I on the other hand was gripped up to the maximum and happily walking around with no slippage.

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.48.02

We rounded Huk and the sand on the beach was partially frozen and crunchy. The whole park was deserted and entirely to us as we ambled around. Max realised the fjord was too cold and decided to not go for his usual dip…… maybe that, or the fact the rain had suitably quenched his water desire for today.

 

Hunder: Shaggy, Chili og Mina

Sted: Voksenkollen, Lillevann og Skogen

Mens Fred, Louie og lille Thomas gikk oppover mot Soria Moria….. vi fortsatte gjennom skogen på små skogstier… winding our way oppover mot Lysabu. Alle hundene var veldig lekne….. og tydeligvis Mina var ikke helt ferdig med sin løpetid, fordi guttene var utrolig interessert i henne på turen.

Jeg forklarte at ingen “funny business” vil skje og fortsatte vi oppover. Jeg satte Mina i bånd og guttene bestemte seg at de ville utforske i stedet av flirting.

Vi kom til Lysabu og krysset vi hotellet og tok den veien til Voksenkollen t-bane stasjon. Der krysset vi brua og fortsatte nedover på den langrennstien (is-stien more like!!!!). Guttene løp etter isen jeg kastet og utforsket ved stien. Vi kom til Lillevann og der gikk vi under sporene og kom vi til skogen.

Det var der vi traff Fred og guttene igjen! Beklager jeg tok ingen bilder fra turen pga litt hands full med Mina og entertaining / distracting the boys….. men Fred tok et bilde av min rompe og noen hunder på slutten av turen!

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.47.25

 

Hunder: Allan, Magnum og Lucy

Sted: Ris skog

One recipe for fun and craziness…… ta 3 hunder med ekstremt energi og ta dem på tur sammen……… så morsom!

De hadde det utrolig gøy…… ingen sluttet hele turen. Alle 3 lekte sammen, fant pinner…. (selv Magnum fant seg en pinne!) og løp fullfart overalt.

Vi tok den tredje stien til venstre i skogen fra Risbekkveien i Ris skog. Jeg så at ingen var i nærheten og slippet jeg hundene for at de kunne ha det gøy og bruke så mye energi som mulig.

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.47.53

 

Lucy prøvde til å løpe så fort som mulig på isen….. helt komisk (bare trist at jeg hadde ikke tid til å ta den på video). Etter noen minutter vi fortsatte dypere i skogen og unngikk isen på hovedstiene, mens vi gikk i “rough” direction av Sognsvann.

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.48.10

 

Hver 5 minutter krysset vi en merkerte sti og fortsatte dypere i skogen. Hundene elsket den, og noen ganger de var litt for ivrige….. derfor noen minutter på båndet for å roe seg ned litt….. før de kunne leke igjen…… amusingly alle 3 fikk den sammen “detention”, og de aksepterte den…… ble mer rolig og deretter kunne de være released for more fun!

Skjermbilde 2015-01-06 kl. 17.48.17

 

Ha en god kveld, kos dere og krysser fingrene for mer snø…. mindre regn!

Hilsen

Gergo, Fred og Matt