Torsdag 18 desember – snow arrives and everyone is happy…… one fantastic day of walks!

Hei og happy torsdag

Håper dere har hatt en strålende dag

Waking up to 3-4 cm of fresh snow this morning was just the added bonus and xmas-feeling i was looking for. I skipped out to the van and happily swept away the snow knowing that walkers and dogs would be extremely happy with the fresh new arrival.

 

Edytas turer

Hunder: Mina og Anni

Sted: Grefsenkollen

De startet turen i dag fra parkeringsplass nær til toppen av Grefsenkollen. Edyta tok jentene og de gikk langs langrennstien og svingte inn til venstre og kom de til ski bakkene der.

Der kunne Edyta slippe hundene og de hadde masse energi til å bruke. Anni og Mina jaget etter hverandre og elsket snøen. De virket skikkelig glade til å finne fersk snø på bakken (just like us then!).

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 16.17.08

Edyta kastet noen snøballer og Anni var mer og mer ivrig…… hun var fullfart og ikke sluttet å løpe i over 15 minutter. Selvfølgelig hun måtte ta en pause etter en stund! Mina hadde jaget etter henne, og nå hadde hun mulighet til å plage Anni mens hun la på bakken.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 16.16.32

Anni klaget litt, men hun var for sliten til å “object too much”. De fortsatte nedover i skogen mellom de ski bakkene og der Mina hoppet i skogen og utforsket masse, mens Anni “was still getting her breath back”.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 16.16.44

De kom hele veien ned til Stig området og da måtte de starte oppover igjen. Med ganske mye snø det var “tough going”. Edyta kastet noen pinner bakk henne nedover på ski bakken. Selvfølgelig jentene løp etter dem!

 

Hunder: Alfa, Minnie og Twist

Sted: Tryvann / Voksenkollen området

I ettermiddag startet de turen fra ved Øvresetertjern. Den heldige Alfa var på tur med 3 jenter; Edyta, Minnie og Twist! Han var glad for det.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 16.16.15

De fulgte den langrennstien fra nær til parkeringsplassen mot toppen av Rødkleiva. Ikke mange folk hadde gått der fordi det var ikke mange spor på snøen. Etter 500 meter de svingte inn i skogen og der kunne hundene utforske masse.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 16.14.39

Twist og Minnie løp rundt sammen og hadde det gøy.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 16.15.39

 

Minnie rullet seg i snøen og hun var så glad med snøen!

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 16.15.03

De fortsatte i skogen og kom de til Tryvann ski bakkene, men der startet de tilbake i skogen fordi det var folk som arbeidet på ski senteret. I skogen det var mer rolig og de gikk mot Voksenkollen på noen nye stier midt i skogen.

 

Andrés turer

Hunder: Louie og Shaggy

Sted: Grefsenkollen

Mens Edyta tok jentene på tur, Andrés hadde Louie og Shaggy sammen.

De startet turen på den andre siden av Grefsenkollen. De gikk nedover mot Disen og Akebakkeskogen, men i skogen.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.28.02

Guttene var veldig spent til å finne masse snø i skogen. Shaggy løp rundt noen minutter og spiste han masse snø….. bare blid!

De fortsatte nedover og Andrés fant noen pinner til å kaste for guttene. Plutselig var de kjempeglade og de hoppet rundt i skogen og jaget etter pinnene og hverandre.

De kom hele veien til Akebakkeskogen og der svingte de til venstre og utforsket noen stier i skogen mellom Disen og Stig. Noen hunder hadde vært i nærheten tydeligvis fordi guttene var utrolig interessert i å lukte overalt og “make their mark”

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.27.49

Endelig måtte de starte oppover gjennom skogen tilbake til toppen av Grefsenkollen!

 

Hunder: Lucy og Leffe

Sted: Tryvann og Hyttli

De startet turen i ettermiddag fra toppsenteret (Oslo Vinter Park). Det var noen som arbeidet på ski bakkene, derfor gikk de nedover i skogen på små skogstier.

Begge to hadde masse energi og de var veldig fornøyde i dag.

De løp og utforsket overalt i skogen. De gikk hele veien nedover til Hyttli hvor de fulgte en sti under Hyttli skiheis der.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.28.19

De startet tilbake oppover i skogen parallel til langrennstien, men hundene plutselig var veldig nysgjerrig om et “fallen tree”. Begge to gikk sakte mot treet og luktet det…… helt fascinert om det….. moro å se på.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.28.53

Etter de var glade nok med treet kunne turen fortsette 🙂

Lucy rullet seg i snø og Leffe så at den var en kjempegod idé derfor han kopierte henne. Plutselig sto Andrés ved siden av to snow-covered hunder!

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.28.37

 

Matt og Gergos turer (sammen)

Hunder: Lissi, Lex, Lilly og Punky 

Sted: Østmarka (Grønmo)

I dag var Lex (The Philosopher) på tur med jentene! Det var også første gangen at Lissi og Punky traff! Begge to har så mye energi og elsker å leke. Kombinert med “the ever playful” Lilly og plutselig hadde vi “fun and games”.

Vi slippet hundene og, særlig med fersk snø, de “couldn’t contain themselves”. De løp, smilte og jaget etter snøballer vi kastet. Lilly prøvde å hoppe opp og spise snøballene mens vi lagde dem!

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 16.59.50

Lissi og Punky løp rundt i skogen mens vi utforsket litt mer av området ved hvor vi gikk i går.

Lex ble med for lekene, mens etter 10 minutter han gikk ved siden av Gergo og jeg og tok en liten pause, fordi jentene var for mye!

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.00.30

Vi klatre oppover og fant fine off piste stier. På noen steder måtte Gergo og jeg sitte og “slide down on our behinds” noen meter. Hundene var mye mer flink, men Lex fant det var vanskelig på noen steder, men han var veldig glad til å “slide” med meg og han smilte så mye!

 

Hunder: Tassen, Nellie, Stella og Nellie

Sted: Rodtvet skog

I ettermiddag startet vi turen fra Rodtvet.

Hundene sprang fra bilen og etter noen meter traff vi noen skolebarna hvem var utrolig imponert av hundene. De vinket til hundene og de var så blide til å se dem. Dessverre vi måtte starte turen og etter noen godbiter til hundene dro vi inn i skogen.

Vi slippet alle 4 hunder og de løp og løp og løp.

De 4 hundene er så forskjellige characters men de passet så bra sammen. Nellie utforsket overalt og hun bare kom tilbake for noen godbiter og kos i løpet av turen. Ellers hun koste seg alene i skogen.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.00.13

Tassen var leken og han hoppet rundt og jaget etter pinnene vi kastet for ham. Med både Gergo og jeg som kastet pinnene stakkars Tassengutt var sliten etter bare halvparten av turen….. han måtte ta en pause! Haha.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.00.22

Stella og Yatzy gikk nærmere til oss og de var glade til å utforske luktene ved stien og vi kastet snøballer for dem…….

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.05.52

Plutselig Stella hadde 10 minutes of power! Hun plutselig løp overalt, rullet seg i snøen og klatret en stor stein og sto på toppen……. utrolig morsomt å se endringen from one moment to another…… veldig søt. Hun var så blid.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.00.44

 

Matts tidlig tur

Hund: Max

Sted: Bygdøy

I started my day, filled with a mixture of xmas-feeling, snow happiness and 2 large coffees down at Bygdøy. Whilst there was less snow down there than up Tåsen, everything was gently blanketed in beautiful white….. it looked gorgeous.

I found a happy Max waiting for me by the front door. Evidently he was uber-excited about the snow and he ran around hoovering it up as if it was about to disappear.

We headed down to Huk and apart from one other dog-walker we were quite alone to enjoy the peace, calm and amazing stillness down there. Max was chasing sticks, rolling in the snow and loving every second of it.

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.00.51

Arriving at the little hidden beach I was disappointed to find some tracks up to the top of the rock in front of it…… BUT no one had been on the beach or quay yet….. therefore I decided, whilst Max was sniffing around…. i would CLAIM the beach as our adventurous forefathers did……. bit dark in photo, but definitely the quay is now claimed by Matt! Once a child, always a child! 🙂

Skjermbilde 2014-12-18 kl. 17.00.00

 

Vi ønsker dere en fin kveld, kos til hundene og vi ses i morgen for vår siste dogblogg før jul og nyttår!

Hilsen

Edyta, Andrés, Gergo og Matt