Onsdag 17 desember – frosty fun-filled adventures!

Heisann og god onsdag!

Waking up to -6C for første gangen denne vinteren! Brrrr…..

 

Edytas turer

Hunder: Leffe, Luna, Mina og Shaggy

Sted: Båntjern / Vettakollen

I dag turen startet fra Planetveien i Gulleråsen. Det var en surprise guest på Edytas turer i dag…… Sandra hadde en fri dag og hun ble med på turer!

Hundene var veldig glade til å se hverandre og Sandra igjen. Sandra og Mina traff for den første gangen!

De fulgte den stien oppover i skogen og der fulgte de hovedstien mot Båntjern.

Skogen var still, frisk og deilig! Mina og Shaggy var tydeligvis veldig lekne og de jaget etter hverandre og spillet med mange pinner.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.34.49

Luna og Leffe tok det litt mer rolig og de var mye mer opptatt av luktene ved stien. De kom til Båntjern og de gikk rundt ensjøen og inn i skogen bakk den.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.34.20

Der fortsatte de oppover i skogen og måtte de hoppe og klatre over noen trær på stien. De fortsatte dypere i skogen og endelig kom de til ryggen bakk Vettakollen, med utsikter over Sognsvann.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.33.53

Derfra fulgte de den rødstien tilbake nedover mot Gulleråsen først i skogen og deretter på stien.

 

Hunder: Amico, Giro, Lucy og Minnie

Sted: Linderudkollen

I ettermiddag hentet Edyta og Sandra hundene og sammen kjørte de til Linderudkollen til å starte turen derfra.

Hundene var energisk og de sprang fra bilen og løp mot skogen, retningen av Langevann. Likevel måtte de løpe tilbake fordi plan var å gå først og fremst mot Kringla og i skogen.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.39.45

 

Amico selvfølgelig løp fullfart overalt, med Lucy bakk ham, ivrig og blid like vanlig.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.39.18

De kom til Kringla og fulgte de stien rundt ensjøen og kom de til mange skogstier. De fulgte enn oppover på en bratt løype og nedover den andre siden og kom de til Langevann.

Minnie utforsket i skogen men hun ikke hadde lyst til å sosialisere med de andre i dag, hun var uavhengig og gikk ved Edyta og Sandra.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.39.29

Giro visste veldig snart at han hadde ingen sjanse til å ta pinner fra Lucy eller Amico, derfor han ventet og “pleaded” med Sandra og Edyta for litt hjelp. De fant noen pinner for ham og han var skikkelig takknemlig og fornøyd.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.38.26

De gikk hele veien rundt Langevann og utsiktene var fantastisk både i skogen og over ensjøen, veldig fin tur.

 

Gergos turer

Hunder: Aslan og Eddie

Sted: Grønmo

Mens jeg tok crazy Lissi, Bamse og Nellie, Gergo tok guttene for en mer avslappet tur på den andre siden av Grønmo området.

De fulgte grusveien langs ved golfbanen og gikk de oppover i skogen på den første stien til høyre. De fulgte den oppover.

Stien hadde masse is derfor gikk de 5 meter inn i skogen hvor det var ikke så glatt.

Der både Alsan og Eddie koste seg masse og de luktet overalt. Det virket glad til å ta turen på rolig måte og de kunne “set the tempo” mens Gergo gikk med dem og snakket med dem.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.46.11

 

De kom til toppen av den lille kollen der og fant de solskinn midt i skogen.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.46.48

 

Derfra fulgte de den rødstien nedover og rundt til kom de igjen til den grusveien.

 

Hunder: Junior og Cherie

Sted: Rodtvet skog

Gergo tok Team Border Collie på tur i ettermiddag i skogen ved Rodtvet. De tok den hoved grusveien inn i skogen og der svingte de til høyre og tok skogstiene mot Alnsjøen.

Snø var på bakken og alt var frosset. Junior var forvirret hvorfor en liten ensjøen hvor han alltid går i vannet var helt frosset….. han “pawed” på isen, men ingen suksess.

Heldigvis han glemte om isen og alt når så han at Gergo hadde en pinne og han var klar til å kaste den. Lekene kunne starte! “LET THE GAMES BEGIN”.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.46.21

Cherie jaget etter sin bror og hun elsket å plage ham og “get in the way”!

De kom til Alnsjøen og fulgte de kanten til ensjøen rundt clockwise. Etter 25 minutter de traff meg og jentene på tur! Både Junior og Cherie var “covered in snow” fra utforsking i buskene for pinnene!

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.46.59

De fortsatte og de fulgte stien mot langrenn løyper tilbake mot Rodtvet.

 

Matts turer

Hunder: Bamse, Nellie og Lissi

Sted: Grønmo

Vi startet turen fra ved Golfklubben og gikk vi rundt til høyre på den grusveien. Etter 200 meter tok vi skogstiene oppover. Der solen skinte og hundene utforsket overalt i skogen.

Nellie løp foran og hun gikk på sitt eget eventyr alene. Lissi og Bamse passet utrolig bra sammen igjen og de jaget etter hverandre i skogen.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.46.31

Vi gikk off-track nesten hele turen. Vi fant den lille dalen at er fortsatt våt, og krysset vi den og klatret oppover på steinene den andre siden. Etter fant vi mange nye stier og utforsket vi dypere i skogen og off track hele tiden. Det var fantastisk!

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.52.27

 

Hunder: Cessa, Sophie og Yatzy

Sted: Rodtvet

Whilst Gergo took the crazy collies for a walk I was left with the happy energetic girls. Both Cessa and Sophie were full of beans. As soon as we got on the trail and headed up on my usual back path to Alnsjøen I released them all.

Yatzy was calmer but happily walking (always within 10 metres) by me and exploring the woods. Everything was frozen and there was a lot of clear ice (as in ice that looks wet and like water, but it is solid and it will land you on your back very quickly).

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.46.39

Luckily none of us struggled with it and soon we were mid-woods and having grippy crunchy surfaces under our feet.

We headed up towards the top of a little hillock in the woods and it was very peaceful. Cessa was chasing around crazily, listening out for anything and everything but always trying to remain within pestering distance of her old sis, Sophie.

Skjermbilde 2014-12-17 kl. 16.46.01

We headed through and got to Alsnjøen where we bumped into two Gordons Setters whom greeted the girls happily.

We then looped back round through the forrest by the lake and it was starting to get a little chillier and colder as the sun got lower in the sky!

 

Vi ønsker dere en riktig fin kveld, kos dere masse med hundene, kanskje litt vin chaud / mulled wine / gløgg for å feire julesesongen!

Hilsen

Edyta, Gergo og Matt