Onsdag 10 desember – the boys explore the woods between Sognsvann and Frognerseteren

Heisann og god onsdag

Håper dere har hatt en god dag

Hadde vi noen skyer og mist i morges, men i ettermiddag fikk vi deilig sol og blå himmel igjen! Fantastisk vær.

 

Edytas turer (sammen med Andrés)

Hunder: Chili, Shaggy, Leffe og Thomas

Sted: Sognsvann

De startet turen i dag fra Sognsvann og de hadde lyst til å utforske skogen den andre siden av ensjøen fra parkeringsplassen.

Den hovedstien rundt Sognsvann var veldig glatt fordi alle hadde gått der, derfor de gikk på gressen og krysset de til stranden ved Sognsvannet.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 16.04.30

Hundene var veldig lekne og de var spent når fant de så mye is på bakken. De visste ikke “the best option” for isen. Leffe spiste isen og bitte den (refreshing snack), Shaggy og Thomas slikket isen (like en iskrem) og Chili rullet på isen og snøen….. litt dusj i snøen.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 16.02.59

Der gikk de inn i skogen og det var fantastisk. Ikke så glatt eller mye is. Thomas hadde lyst til å leke med Leffe og Shaggy. Shaggy var veldig enig om det, men Leffe overhørte Thomas og han utforsket skogen alene, like Chili.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 15.43.37

Thomas og Shaggy løp rundt, fant pinner og hadde det skikkelig gøy sammen. Den lille Thomas jaget etter Shaggy, og begge to brukte så mye energi.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 16.04.04

Chili løp rundt i skogen, men han hadde lyst til å gjøre “his own thing” borte fra de lekne guttene. Edyta lekte litt med ham og han var takknemlig, men etter noen minutter han sluttet og bare fortsatte med eventyr ved skogstiene.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 16.02.45

 

Hunder: Lucy, Giro, Luna og Remi

Sted: Ekebergparken

I ettermiddag de hentet hundene og sammen de dro opp til Ekebergparken. Der oppe var det skikkelig fin solskinn overalt. De parkerte ved hundeområdet og ut fra varebilen hoppet 4 utrolig glade og “excited” hunder.

De løp rundt og rundt i solskinn. En gang til det var ingen i hele området. Det var mange pinner overalt. Mer enn nok for en pinne for hver hund. De jaget etter pinnene at både Edyta og Andrés kastet, noen ganger på samme tiden.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 15.43.57

Giro brukte en forskjellig “tactic”. Han sto ved dem og ventet at én av dem ga ham en pinne, rett i munnen sin, og deretter løp han rundt helt gal og blid…… han fant seg et lite sted og tygget pinnene “happy”.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 16.01.14

Etter en lang leketid på hundefeltet gikk de mot skulpturparken for at hundene kunne få litt kultur.

De kom til en skulptur av ei stor dame, og hundene var veldig nysgjerrige. De luktet henne, og Remi og Luna tenkte damen hadde sjekks i lommene hennes og de luktet ved siden av henne og satte ned mens de ventet for godbiter fra henne! Veldig moro!

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 16.01.37

Etter noen skulpturer til gikk de i skogen og der fant Remi en tennis ball. Han hadde det så gøy og han løp rundt og borte fra Lucy hvem prøvde til å ta den, but without success.

 

Gergos turer

Hunder: Charlie og Lissi

Sted: Grønmo

Charlie og Lissi var tilbake sammen på tur igjen i dag. De dro til Grønmo og der gikk de opp i skogen. Gergo fulgte den rødstien oppover og etter 20 minutter fant han et område hvor han kunne slippe Charlie.

Charlie og Lissi løp og løp og løp. De var så glade. De jaget etter hverandre dyp i skogen mens de fulgte Gergo. Han gikk litt off-trail i skogen der, mens de gale hundene bare koste seg og brukte så mye energi som mulig.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 17.59.01

Tydeligvis Charlie var utslitt etter 20 minutter non-stop lek med Lissi. Hun har så mye energi og hun bare fortsatte lengre og utforsket skogen. Charlie tenkte at en pause var en god idé og gikk han ved Gergo mens de gikk i nye steder.

Noen godbiter “as a reward” og Charlie var glad til å kose seg ved Gergo resten av turen. Lissi utforsket skogen og løp rundt, glad til å leke med Charlie, men også glad alene med sitt eget eventyr.

 

Hunder: Sam, Eddie, Zara (og Zuni)

Sted: Ekebergskråningen 

I dag startet de turen fra hos Eddies hus. De gikk på veien til Ekebergskråningen og inn i skogen ved Bestemorstien.

Zara var utrolig happy…. hun hoppet opp og ned på starten av turen, “she couldn’t contain her joy”. Det var veldig søt å se på.

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 17.59.16

Når kom de til skogen traff de en labrador hvem var også på tur. Alle 3 hunder hilste på ham, og særlig Eddie var veldig sosial og fornøyd til å treffe ham.

De fortsatte mot Utsikten i skogen og tok de den lave grusveien. Det var ikke mange ut på tur, men hundene utforsket ved stien og de var fornøyde til å snuse og lukte overalt.

En eller to ganger Sam var uenig om turveien med Gergo…… han dro mot skogen, luktet noe, og når Gergo kalte ham, han satte ned og fortsatte til å lukte. Heldigvis godbiter fungerer for “stubborn, hungry” English Bulldogs! 🙂

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 17.59.43

 

Hunder: Amico, Stella og Aslan

Sted: Grefsenkollen / Trollvann

I ettermiddag startet de turen fra den store svingen før du kommer til Trollvann parkeringsplass (hvor det er en bomvei).

Hundene hoppet fra varebilen og de hilte masse på hverandre. De fulgte den veien inn og oppover til kom de til den blå stien. Den veien der var fortsatt litt glatt og det var is overalt.

De svingte inn til venstre og startet de nedover og rundt den kollen mot Linderudkollen. Mens Gergo, Stella og Aslan gikk litt forsiktig pga isen, Amico bare “threw caution to the wind”….. han løp fullfart overalt, kjempe rask og kjempeglad. Gergo kastet noen pinner for en takknemlig Amico og han hentet dem så fort som mulig, før enten han leverte dem tilbake eller han tok dem og tygget dem hardt!

Skjermbilde 2014-12-10 kl. 17.59.55

 

De fortsatte rundt kollen på den samme stien og inn i skogen på den andre siden. Etter 40 minutter kom de til ved Langevann, hvor fant de en blå skogsti tilbake mot Trollvann.

Veien tilbake var litt glatt på noen steder, men hundene koste seg masse. Stella fant noen steder til å rulle seg på snøen, mens Aslan smilte hele turen. Gergo sa at det virket til Aslan som et stort eventyr….. han alltid så veldig glad ut og “attentive to all”.

 

Matts turer

Hunder: Bamse, Mina og Anni

Sted: Linderudkollen / Kringla skog

Vi startet turen i dag fra en litn parkeringsplass ved Kringla ensjø. Der kunne jeg slippe hundene (i langelinjer) rett ut i skogen. De var veldig ivrig og Mina jaget etter Anni og Bamse mens de løp rundt i skogen.

Vi fulgte skogstien oppover og etter noen minutter kom vi til en fantastisk utsikt over Maridalsvannet.

IMG_20141210_103035

Vi fortsatte på den stien nedover den andre siden av den kollen og der var vi dyp i skogen. Vi tok noen umerkerte stier mot Trollvann og etter 15 minutter kom vi til en blå sti som går mellom Trollvann og Linderudkollen. Vi svingte til venstre og fulgte den mot Linderudkollen.

IMG_20141210_110348

Hundene lekte og utforsket skogen sammen. Anni var noen ganger rolig og plutselig hun løp fullfart noen minutter….. veldig moro….. Dr Jekyll and Mr Hyde…

IMG_20141210_111403

Vi fortsatte på den stien til kom vi til Langevann. Ensjøen var nesten helt frosset og hundene sto ved kanten og så på isen, men de visste de hadde ikke løv til å gå på isen.

IMG_20141210_114640

Fra Langevann tok vi en rød stien mot Linderudkollen og kom vi til parkeringsplassen, hvor fant vi langrennstien tilbake mot Kringla. Vi gikk rundt ensjøen der og endelig tilbake til varebilen.

 

Hunder: Junior, Cherie og Nellie

Sted: Mellomkollen

Team Border Collie, Nellie and myself started our walk this afternoon from Mobekken ppl in Maridalen. It is a firm favourite of ours, mainly as the dogs don’t have to cross any roads, so we can just open the doors to the van and “let the dogs out!!!”

The dogs were ready to use up some energy but even they were confused when they found the whole area covered in ice. The car park resembled an ice-rink…. and they skated around as they tried to chase each other.

We were the only ones there….. perfect.

I was very happy to find my piggsko in the back of the van. Slipping the studded grips over my walking boots I was ready. No slipping or sliding around for me! The dogs looked genuinely impressed as i walked with great ease and steadily over the sheet ice towards them!

They scampered up the path towards Mellomkollen.

IMG_20141210_130607

After last nights wind and little storm, sticks were everywhere. This was heaven for Junior. Cherie was herding him and running at him everytime i threw some sticks for him.

Nellie went off ahead of us. Eventually she found an area where she could cross the stream (which was high due to melt water from further up). She headed off up into the woods on the other side, coming back every 5 minutes looking extremely wet and happy.

IMG_20141210_131845

As we reached the top of our walk we caught some sunshine…. it felt nice after the multitudes of ice surrounding us.

The way down was negotiated equally carefully as the way up, but no slipping and some happy sliding, crazy dogs

 

Vi ønsker dere en fin kveld, kos til hundene og vi ses på dogbloggen igjen i morgen

Hilsen

Edyta, Andrés, Gergo og Matt