Fredag 5 desember – let it snow

Hei, god fredag og happy weekend.

Håper dere har hatt en fin dag

Let it SNOW!!!

 

Edytas turer

Hunder: Balder, Alfa og Mina (sammen med Matt og Fred)

Sted: Sørkedalen (fra Årli)

Vi hentet lufterne og hundene og sammen dro vi for en deilig tur i Sørkedalen.

Hundene hilste på parkeringsplassen og vi slippet dem og startet oppover. Vi fulgte den langrennstien der oppover mot grensen mellom Oslo og Akershus.

Mina lekte masse med Balder, Alfa og oss. Fred tok med “his magic camera” og derfor jeg vil slutte med ordene og “let the photos tell the story”

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.33.31

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.32.54

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.33.15

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.33.51

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.34.04

En utrolig fin tur!

 

Hund: Chili

Sted: Skogen / Lillevann

I dag var Chili alene på tur med Edyta. De startet turen fra hos ham og gikk de til skogen.

De kom til skogen og fulgte de en skogsti mot Lillevann rundt kollen. Der snuste Chili masse og han utforsket skogen ved stien.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.47.58

Edyta prøvde til å leke litt med ham, men i dag var han litt mer rolig og ikke leken. Hun prøvde å lage og kaste snøballer for ham, men han sto der og så på henne….. uimponert.

Likevel han koste seg og gikk foran Edyta mot Lillevann. Derfra startet de oppover i skogen og kom de til Lysabu. Ingen hadde vært på den skogstien og på noen steder var det vanskelig til å se hvor stien var. Likevel de fortsatte oppover og i skogen.

 

Fra Lysabu fortsatte de mot Soria Moria og kom de nedover i skogen fra senteret der oppe.

 

Hunder: Tassen og Anni

Sted: Låkeberget

Jeg leverte Anni, Tassen og Edyta sammen til Låkeberget for turen, mens luftet jeg Junior og Cherie i Hammeren.

Edyta og hundene startet mot Hammeren, men på den langrennstien. Tydeligvis hundene hadde masse energi og de var glade til å se hverandre igjen. De jaget etter hverandre langs stien og løp fullfart. Edyta løp bakk dem og kastet noen snøballer for å bli med på lekene.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.49.31

 

Begge to var så fornøyde med ny snø. Tassen “caught” snøballer i munnen sin…. han er så flink til det.

Etter 1 km fant de en liten umerkerte skogsti og de fulgte den. I skogen hundene var mer avslappet mens de utforsket overalt. Lekene tok en pause mens Anni fant seg en pinne, og Tassen snuste alle buskene og trærne.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.49.55

De fulgte den stien til en liten dal og der gikk de oppover en brattbakken. Etter 20 minutter kom de til den langrennstien mellom Sognsvann og Hammeren. Der svingte de til venstre og fulgte stien mot Sognsvann for 10 minutter før så de skiltene for Låkeberget parkeringsplassen.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.49.08

 

Den blå stien var veldig fin og ganske mye snø midt i skogen, men fortsatt litt våt etter temperaturene i gårs natt.

 

Andrés turer

Hunder: Leffe og Shaggy

Sted: Midtstuen – Frognerseterveien

I dag Andrés og guttene dro til ved Midtstuen for å starte turen.

De gikk rett inn i skogen fra parkeringsplassen og der fulgte de en skogsti oppover til kom de til t-bane sporene. Der måtte de krysse under broen og fortsatte de oppover på den hovedsti.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.53.48

Etter noen hundre meter fant de en skogsti og de fulgte den ved bekken i skog.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.53.20

Både Shaggy og Leffe var veldig blide til å løpe i snøen og ha det gøy. De lekte litt sammen, men etter noen minutter hver hund hadde sin egen pinne og de tygget dem med glede!

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.53.38

De fortsatte i skogen en god stund og plutselig kom de tilbake til den hovedstien. De fulgte den tilbake mot Midtstuen og endelig tilbake til varebilen.

 

Hunder: Troika, Twist, Minnie og Remi

Sted: Ris skog

I ettermiddag Remi ble invitert til Dachsjenter tur! I dag hadde vi Troika, Minnie og Twist på samme turen.

De startet turen fra Rugdeveien og Rugdestien. Der utforsket de skogen mellom Ris og Rikshospitalet. De fulgte Risbekk sørover noen minutter fordi de hadde aldri gått i skogen der og der kom de til stien som følge Gaustadbekken oppover i skogen. De fulgte den retningen av Sognsvann.

Troika og Twist var lekne og de løp rundt og spilte sammen. Minnie var litt mer selvstendig og hun foretrakk til å snuse i skogen mens de andre lekte.

Andrés hadde tatt med en tennis ball, og Remi var utrolig spent til å se den.

Men når godbiter kom, plutselig de var alle enige om de var beste!

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.53.58

Remi jaget rundt i skogen etter ballen. De kom til feltene og derfra fortsatte de oppover i skogen, hvor det var ingen. På noen steder det var fortsatt våt fra snøen, men fortsatt fint forhold for turen!

De gikk oppover til litt før Båntjern og der startet de tilbake mot Risbekkveien hvor gikk de tilbake til hos Troika og Twist for å levere dem.

 

 

Gergos turer

Hunder: Lissi, Charlie og Eddie

Sted: Grønmo skog

I dag startet turen fra nær siden til Grønmo skog.

Det var nesten ingen spor på snøen ved skogen. Charlie og Lissi var veldig energetisk. De hadde lyst til å leke og løpe masse, derfor Gergo slippet dem.

De løp rundt i skogen fullfart og hadde det skikkelig gøy. Noen ganger de “disappeared from sight” noen sekunder, før to kjempeivrige hunder løp tilbake mot ham og Eddie fullfart, med langelinjer bakk dem.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.57.55

De fortsatte oppover i skogen og utforsket et nytt området i skogen hvor Gergo hadde aldri gått før.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.57.36

Eddie gikk ved siden av Gergo og han var rolig i dag. Han koste seg med å lukte og snuse overalt. Men kanskje Charlie og Lissi var litt for ivrige for ham….. den gamle gutten hadde lyst til å ta det med litt mer ro.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.57.48

Etter en time Charlie var utslitt. Lissi selvfølgelig hadde mer enn nok energi fortsatt. Charlie måtte ta pauser hver 30 sekunder og han gikk ved Gergo stille og lydig for de siste 10 minutter av turen…… bare “exhausted”. 🙂

 

Hunder: Oscar, Aslan og Leffe (igjen!)

Sted: Bygdøy

Leffe var på sin andre tur av dagen i ettermiddag. Gergo hentet dem og de dro sammen til Bygdøy. De parkerte ved Huk og startet de turen i skogen mot Paradisbukta.

Det var ikke mye snø fortsatt i skogen på Bygdøy og gjørm var tilbake! Likevel det var ingen i skogen i ettermiddag og de kunne kose seg masse på tur alene.

Leffe var tydeligvis litt sliten etter hans første tur med Andrés men han fokuserte seg til å snuse og lukte overalt i skogen. Det passet veldig bra med de andre, fordi både Oscar og Aslan fulgte etter ham og utforsket de samme stedene ved stien og i skogen.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.58.06

De kom til Paradisbukta og fortsatte de over stien og inn i skogen bakk der. De fulgte en liten sti og kom til den kirken ved kysten. De gikk nedover til stranden ved siden av den men ikke så mye skatt (treasures of the sea) der.

Skjermbilde 2014-12-05 kl. 16.58.16

De startet tilbake mot bilen og tok de en parallel sti i skogen. Mer gjørm og våt, men guttene overhørte det.

På slutten av turen, Leffe var utslitt….. han nesten kunne ikke hoppe i bilen og Gergo måtte hjelper ham.

 

Matts tur

Hunder: Junior og Cherie

Sted: Hammeren

After dropping Edyta, Anni and Tassen at Låkeberget, myself and the Collies headed to our favourite playground just down the road, Hammeren.

Whilst parking up the car i noticed only 3 others had parked up there from the tracks today. We were in store for some quiet woods. Even better on arriving at the trail there were one set of footprints out, and the same ones back, meaning we were even less likely to meet anyone else.

I released the crazy collies and off they shot into the woods. I found a stick and Junior reappeared.

IMG_20141205_142342

We headed along the red path as there was clearly no one in the woods and i was throwing sticks either side of the path. Cherie was loving chasing her big bro and she is so fast…. she can place herself right where Junior wants to go and loves being a pest to him.

IMG_20141205_143056

The woods were covered in fresh snow, with wet snow and slush lying just under. We headed up towards the hill you see from the road and there we could look back at a cloudy, white Maridalen through the trees….. not that Junior or Cherie took a moment to appreciate it, just too busy with sticks and games!

 

Vi ønsker dere en riktig god helg, fine turer i marka med deres hunder, kos dere!

Hilsen

Edyta, Andrés, Gergo, Fred og Matt