Torsdag 4 desember turer

Hei og god torsdag

Håper dere har det bra og torsdag har vært god. Nesten helg og muligheten til dere å utforske lengre i marka med hundene

Skogen er fortsatt utrolig fin, mens i byen snøen smelter med varmegrader. Opp i Maridalen hadde vi fersk snø på bakken.

 

Edytas turer

Hunder: Leffe, Shaggy, Thomas og Lex (sammen med Andrés)

Sted: Vettakollen / Gulleråsen

Andrés og Edyta hentet guttene og de dro til Planetveien (på Gulleråsen) til å starte turen. De gikk oppover i skogen der og fulgte de den grusveien mot Båntjern.

Thomas og Shaggy lekte sammen….. Thomas jaget etter Shaggy i skogen, særlig når Shaggy fant seg en pinne. Endelig Shaggy abandonerte pinnen og Thomas vant denne gangen!

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.22.43

Mens Thomas tygget pinnen Leffe og Shaggy utforsket skogen og fant noen andre pinner. Andrés kastet dem for hundene og de var kjempeglade.

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.21.29

De kom til Båntjern og hundene virket forvirret med isen på ensjøen. De utforsket og luktet ved siden av ensjøen….. Thomas slikket isen, mens Lex “posed” for noen fine vinterbilder! 🙂

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.23.31

De fortsatte på den andre siden av Båntjern og der fulgte de den blå stien oppover i skogen, og rundt tilbake mot Vettakollen retning. I skogen guttene luktet overalt….. Lex snuste under snøen…. men fant ikke noe interessant (that Edyta or Andrés could see!).

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.26.21

De fortsatte i skogen mot Vettakollen og kom de til den rødestien. Thomas startet til å være litt sliten etter for mye lek og han måtte være i bånd for den siste 15 minuttene og tursfart var sakt mens Edyta gikk med ham, mens de andre hadde det gøy med snø fun!

 

Hunder: Lilly og Lucy

Sted: Ris skog

De startet fra nær til Remis hus i dag. Mens Andrés tok dachsjentene og Remi, Edyta tok de lekne combo av Lilly og Lucy foran de andre.

De hadde skikkelig mye energi før turen og det hadde vært en liten stund siden Lucy og Lilly hadde sett hverandre. De alltid leker så mye mens de er på tur sammen. Det var perfekt for Lucy som noen ganger savner lekekamerater på tur.

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.27.06

Edyta tok jentene og de forsvant i skogen oppover langs Risbekken og oppover i skogen mot Båntjern. Edyta kastet noen pinner for dem….. Lucy fikk dem, men etter må hun bruke alle sin energi for at Lilly ville ikke ta dem fra henne!

De jaget rundt, hoppet og hadde det skikkelig gøy. Lucy rullet i snøen og Lilly hoppet på henne…….

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.25.16

Etter en time, traff de Andrés og de tre andre hunder i skogen ved Gaustadbekken. Der alle 5 hunder løp rundt i snøen og de var så blide…… everyone loves the snow!

 

Andrés tur

Hunder: Minnie, Twist og Remi

Sted: Ris skog

Med de to gale jenter (Lucy og Lilly) foran dem i skogen, kunne Minnie, Twist og Remi ta turen på en roligere tempo….. med masse utforsking av skogen og luktene.

Minnie og Twist løp rundt sammen og fant noe interessant ved stien, mens Remi spiste litt snø før han rullet seg i snøen.

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.25.57

De fulgte den skogstien mot Risbekkveien og derfra fulgte de den grusveien mot Sognsvann. De kom til feltene og der tok de den skogstien mot Gaustad for å finne nye stier der.

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.24.45

Minnie var “in a cheeky mood”. Hun tydeligvis luktet noe godt og hun startet å gå fortere og fortere mot mat-lukt i skogen. Etter noen minutter Andrés, Twist og Remi fant henne nær til et sted som barnehager bruke for grilling. Hun kjenner det stedet bra!

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 16.24.27

De fortsatte i skogen der og kom de til Gaustadbekken. Der hundene løp rundt og hadde det gøy. Plutselig kom lekne Lilly og Lucy med Edyta. The fun and games rubbed off, og etter noen minutter alle 5 hunder lekte sammen i skogen der!

 

Matts turer

Hunder: Cleo og Max

Sted: Bygdøy

This morning Max was joined by one of his friends who lives 2 roads away from him, Cleo….. a gorgeous, young, lively German Shepherd.

I picked up Max and we went down to meet the happy Cleo who greeted us with barks and much tail wagging. I put her on a long  leash and she was more than happy to be off on her walk.

We headed to Huk and there the dogs could run and play. The key to this partnership was multiple sticks….. they would both chase after the first stick i threw… but Cleo is a springy, quick thing and she seemed to get there 95% of the time quicker than Max. Therefore I would throw a second stick nearer to me which Max would get……. therefore 2 very happy dogs using a lot of energy.

IMG_20141204_090236

We went down to the beach where they explored the beach, Max sniffing around, Cleo digging up sticks and begging me to throw them for her. We followed the coast around past the restaurant and over to the naturist beach. There we met a black flat coated retriever whom said hello and the dogs ran along the beach….. each of them trying to find bigger, thicker (and supposedly BETTER) sticks than the other.

IMG_20141204_090041

We continued into the woods and went to Paradisbukta. Once again not many people around. We bumped into a young Rhodesian Ridgeback in the woods, but a quick whistle from an owner through the trees and the well-trained boy was gone again.

We once more played on the beach with numerous sticks and slowly wound our way back to Hukodden, where we had a final round of the multi-stick game……. by the end of this i had 2 dogs (and one dog walker) panting for breath!

IMG_20141204_093401

A lovely walk and great for Max to have some dog-based company on a walk!

 

Hunder: Charlie, Sam og Punky

Sted: Grønmo (Østmarka)

Jeg hentet Punky og kjørte vi sammen ned til å hente Charlie og Sam. Deretter startet vi turen fra den andre siden av Grønmo golfklubben.

Charlie og Punky hilste masse på hverandre. De hadde aldri truffet, men begge to er så lekne at jeg tenkte det var en god combo for en tur.

Vi fulgte den stien inn i skogen og Charlie prøvde å leke med Punky. Hun hadde dessverre en dårlig mage i dag og derfor på starten av tur hun var ikke så leken. Hun overhørte Charlies leker og hun gikk ved siden av meg. Noen toalettpauser videre og hun “perked up”. Da startet hun til å være skikkelig leken igjen. Charlie var “over the moon”. En gal lekekamerat!!!

IMG_20141204_113921

De jaget rundt i skogen etter hverandre og alt var fullfart. De hoppet over og rundt store boulders i skogen. Sam og jeg gikk bakk dem og tok det litt mer rolig, mens de unge “went for it”.

IMG_20141204_113308

Vi fortsatte og utforsket skogen og fant nye stier og steder til å gå. Mesteparten var litt off-track men med litt ekstra snø var det perfekt. Midt i skogen traff vi en irsksetter, som hilste på alle de hundene. Han spilte litt med de store hundene for 2 minutter, men plutselig forsvant han igjen! Punky og Charlie var ikke bekymret over det….. de bare fortsatte med lekene deres.

IMG_20141204_113444

 

Hunder: Mina, Tassen og Nellie

Sted: Maridalen (Mellomkollen)

I ettermiddag dro vi sammen til Mobekken for å starte turen derfra.

Tassen og Mina passet utrolig bra på tirsdagstur, derfor de var tilbake sammen. Nellie også ble med og hun sprang fra bilen og hun var klar for sitt eget eventyr, borte fra Tassen og Mina.

IMG_20141204_133322

Mina hilste på henne og prøvde til å leke med Nellie. Nellie som har hatt 3 “sets of puppies” er utrolig flink til å lære grensene til ungene…. Mina var tydelig imponert og hun fulgte etter “mor” Nellie på stien oppover.

IMG_20141204_134249

Det var fersk snø på bakken og lyd under skoene mine var fantastisk….. “squeaking of new snow”.

Jeg lagde noen snøballer for to glade hunder… Tassen og Mina jaget etter snøballene. Tassen spiste masse snø og han var så fornøyde. Mina jaget etter Tassengutt og i dag han “was prepared” at hun ville ikke stjele pinnen fra ham…… en stor bjeff og full fart acceleration da han fant en pinne. Det fungerte skikkelig bra…… Mina løp bakk ham helt gal og blid.

IMG_20141204_133427

Vi var helt alene på stien i dag og jeg kunne se fra sporene i snøen at ikke så mange (4 forskellige sko “prints”) hadde gått der i dag…… deilig!

 

 

Vi ønsker dere en fin kveld, kos til hundene og vi ses på bloggen igjen i morgen for fredags dogblogg!

Hilsen

Edyta, Andrés og Matt