Onsdag 3 desember – dogs sun themselves on the beach, whilst others explore snow covered woods today

Hei og happy onsdag!

Håper dere har hatt en strålende dag. Oslo fikk masse solskinn i dag….. men opp i marka på noen steder skyer ble der hele dagen.

Likevel…. forholdet i skogen var fantastisk…. hundene elsket det og hadde vi mange fine turer

 

Edytas turer

Hunder: Chili, Lucy og Shaggy (sammen med Andrés)

Sted: Tryvann / Rødkleiva

I morges dro de tilbake opp til Tryvann område til å starte turen.

Det var litt fersk snø der oppe på trailen. Lucy og Shaggy hadde ikke sett hverandre i noen uker og de var utrolig blide til å leke sammen på gal måte. (se på video)

 

De startet fra ved Øvresetertjern og dro de langs langrennstien mot Rødkleiva og nedover til Hyttli området.

Hundene var fortsatt så glade i snøen og “the novelty had not worn off!”…..

De løp rundt, gravde i snøen og hadde det skikkelig gøy.

Edyta og Andrés kastet snøballer for hundene og de hoppet og prøvde til å “catch” ballene….

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 15.22.13

Mens Lucy og Shaggy lekte og jaget etter hverandre, Chili var mer selvstendig…. han hadde lyst til å utforske ved stien i skogen. Noen ganger han ble med på leker noen minutter, før fant han noe til å sjekke ut…..

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 15.22.33

Fra Hyttli gikk de tilbake oppover den blå skibakken og derfra tok den skogstien som linker ski bakken til langrennstien.

 

Hunder: Alfa, Thomas og Minnie

Sted: Bygdøy

I ettermiddag dro de sammen til Bygdøy til å starte turen. Mens Remi og Luna gikk med Andrés på tur, Alfa, Thomas og Minnie var sammen på tur. De startet med en tur i Huk parken.

Der løp Thomas og Alfa rundt. De var veldig lekne og de jaget etter hverandre i solskinnen. Minnie ble med noen minutter, men etter hvert hun startet til å utforske det nye området og alle luktene i parken.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 15.23.29

Etter en liten tur i parken kom de til stranden. Der spilte Thomas og Alfa med noen pinner. Thomas utforsket på stranden og han prøvde til å spise og tygge mange ting (crazy valp!)

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 15.23.44   Skjermbilde 2014-12-03 kl. 16.03.13

De gikk rundt ved Hukodden restaurant og fulgte kysten rundt til det naturist området….. det var ingen der….. vannet er kanskje for kaldt!

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 15.24.30

Hundene utforsket stranden der før de fortsatte mot Paradisbukta i skogen der. I skogen var det litt mer snø og tydeligvis mye mer til å lukte. Alle hundene utforsket overalt i skogen og hadde det gøy, før kom de tilbake til parkeringsplassen på stranden mellom Huk og Paradisbukta.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 15.24.44

 

Andrés tur

Hunder: Remi og Luna

Sted: Bygdøy

Mens Edyta tok de andre tre (Minnie, Thomas og Alfa) på tur, Andrés ble med Luna og Remi…… 2 bestevenner på tur på Bygdøy også.

De startet med en tur mot Bygdøy sjøbad i skogen. Luna og Remi var veldig glade til å utforske ny skog og de gikk foran Andrés i skogen og løp rundt fra et sted til et annet.

De kom til Paradisbukta og der fulgte de den grusveien og kom de til en liten hemmelig strand der. Andrés kastet noen pinner langs stranden og hundene, særlig Remi var glad for det.

De startet tilbake mot Hukodden og der gikk de for en tur i parken. Solen skinte masse i parken og der traff de en ny venn på tur…. (vi kjenner ikke hans navn, men en pen gammel gutt)

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 15.25.03

 

I parken kunne de utforske litt mer og hundene koste seg på stranden og i skog rundt en liten bukt (cove??) der.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 15.22.55

 

Gergos turer

Hunder: Lissi, Eddie, Zara og Zuni

Sted: Grønmo – Østmarka

I dag startet turen igjen fra Grønmo. For dere som ikke kjenner området kan jeg stor anbefale det for kjempefine turemuligheter!

Det var første gangen at Lissi og Zara hadde truffet. De var veldig glade i hverandre….. selvfølgelig jaktehunder alltid ELSKER andre jaktehunder. Gergo satte begge to i langelinjer og de løp rundt i skogen og koste seg masse. De jaget etter hverandre og de var helt gale, begge to. Nye venner og nye lekekamerater!

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 17.20.24

Zara var veldig lydig og hun kom tilbake hver gang innen 10 sekunder, og fikk kos og godbiter…… alle fikk godbiter og kos selvfølgelig!

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 17.20.32

De utforsket i skogen med nye stier og jentene var mye “off track”……. de løp rundt sammen i snøen.

Eddie var mer rolig enn jentene og han gikk ved siden av Gergo på turen. Noen ganger fant han noen fine lukter…… han søkte etter noe noen ganger, og gravde litt i snøen. Endelig han fant en pinne ved stien og Gergo var snill nok 🙂 til å kaste pinnen for en takknemlig Eddie!

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 17.20.02

 

Hunder: Louie, Leffe og Aslan

Sted: Bygdøy

Matt – Det virker som alle mine luftere (bortsett fra Fred og jeg) dro til Bygdøy for å få litt solskinn i ettermiddag! Som sa jeg i går great minds think alike…….. hang on, what does that make me?

Gergo hentet hundene og han dro til Bygdøy. Han parkerte ved Bygdøy sjøbad og startet turen derfra. De gikk tilbake på den veien et hundre meter og der gikk de inn i skogen og kunne de følge den grusveien mot Paradisbukta.

Likevel de hadde lyst til å utforske skogen mellom kysten og grusveien, derfor tok de en liten umerkert sti i skogen. Der var det ingen spor i snøen og hundene koste seg og utforsket skogen. Louie gikk foran de andre, “keen to explore first!”. Aslan og Leffe tok det litt mer rolig og “took their time”…… ingen “rush”.

De fulgte noen stier mot “rough direction” av Paradisbukta. Stien tok dem hele veien til den gamle kirken som står 100 meter fra Paradisbukta….. not bad navigating! 🙂

Der fulgte de stranden mot Hukodden og guttene luktet overalt på stranden og fant noen skatt (treasures of the sea!) der.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 17.21.09

Leffe rullet seg på stranden og var skikkelig glad for det, men ikke lov til å bade i fjorden, derfor han var litt “sandy”, derfor ristet han masse noen minutter.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 17.20.47

På veien tilbake kom de tilbake i skogen til Paradisbukta, og derfra tok de grusveien tilbake til parkeringsplassen ved Bygdøy sjøbad.

 

Matts turer (sammen med Fred) 

Today, once again, I was joined by Fred Harper and his magic cameras to capture the beauty and character of both marka and some of our dogs. For many more photos, check out our facebook page also.

https://www.facebook.com/wholetthedogsoutoslo

 

Hunder: Mina, Annie og Bamse

Sted: Sognsvann

Mina hadde vært på tur med Anni før og Bamse før, men aldri de tre sammen.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 16.28.58

Det var en perfekt blanding……. alle var lekne og de sprang fra bilen og løp mot skogen, mens jeg “sorted out” langelinjer bakk dem.

Vi gikk off trail og oppover i skogen (rough direction av Låkeberget)….. i skogen. Der fant vi fine steder vi hadde aldri gått. Vi forsatte oppover og kom til toppen av en liten kollen. Ingen spor i snøen der…… claim it….. nå heter kollen “Hein-Harper kollen!” 🙂

Mina var utrolig spent og hun og Anni jaget etter hverandre hele turen. Vi kom til Svartkulp og det var frosset…… likevel, vi ikke gikk for nær fordi jeg er sikker isen er ikke tykk nok ennå.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 16.29.35

Vi gikk rundt ved siden av Svartkulp og der fant vi en rødstien mot Korsvoll / Brekke områder. Vi fulgte den for 1 / 2 km og noen steder var fortsatt gjørm…. der fant vi en blå sti tilbake mot Sognsvann, og litt etter en umerkert sti i skogen. 20 minutter senere og “one bad turn” vi var tilbake ved Svartkulp….. opps!

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 16.29.17

Hundene var glad for litt ekstra tur og der traff vi en mann på sykkel med sine to hunder….. hundene hilste på hverandre, men de var borte 2 minutter senere og hundene løp etter eieren sin.

Endelig kom vi tilbake til bilen og hadde vi 3 slitne, fornøyde hunder!

 

Hunder: Cherie, Junior og Nellie

Sted: Hammeren

Fred met Junior and Cherie for the first time this afternoon. Junior, who can be a little wary of men, was very receptive to him, and the moment Fred picked up a stick to throw for Junior……. that was it….. good friends.

We started our walk from Hammeren and headed along the red path into the woods, before i used my new little path to the left, to continue exploring my new area. 100 metres later and we were making completely new tracks in the growing snow.

Cherie was sporting her new winter jacket (as she is so thin, she is feeling the cold). The jacket did not slow her down in the slightest, with a very fast and happy Cherie tearing around after her brother.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 16.30.22

Nellie was so happy to be back in this area too. She scampered around and occasionally I saw her digging, sniffing and then running towards her next adventure.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 16.30.05

We headed upwards and onwards, criss-crossing paths where others had gone….. but that is not enough adventure for Team Border Collies, Nellie or Fred and I. We were completely off trail after a short while, making the most of a thin layer of snow to really get into the woods and areas normally just too wet or difficult to access.

Despite the camera equipment, backpacks and everything we were climbing up, using hands and gloves on the steepest bits. The dogs were finding it a little easier, jumping from stone to stone.

Skjermbilde 2014-12-03 kl. 16.29.51

Eventually all good walks must come to an end, but as we climbed back into the van, both Fred and I agreed we felt like the walk had given us much more energy and happiness…… always great feeling!

 

Vi ønsker dere en fin kveld, kos til hundene og vi ses på bloggen….. bare 3 uker til jul!

Hilsen

Edyta, Andrés, Gergo, (the amazing) Fred og Matt

www.wholetthedogsout.no