Torsdag 27 november –

Hei og happy torsdag!

Håper dere har hatt en fin dag.

I dag hadde vi fantastisk vær…. frost, is og det snedde på Grønmo i løpet av turen der.

 

Edytas turer 

Hunder: Sam, Lissi, Nellie og Tassen (sammen med Matt)

Sted: Grønmo

I dag var første gangen at Edyta hadde gått på tur ved Grønmo. Hun var veldig imponert etter en skikkelig fin tur i natur.

Vi startet og parkerte ved Grønmo golfklubb. Vi gikk langs langrennstien og tok den hovedstien oppover til høyre. Nellie, Tassen og Lissi var løse, men Sam måtte være i bånd fordi han har en dårlig pote, derfor må han ta det litt mer rolig noen uker.

Etter 5o meter oppover tok vi en liten umerkerte sti til venstre og fulgte den. Noen ganger stien forsvant men vi fortsatte med den og hadde et fint eventyr. Nellie var kjempeglad til å utforske et nytt område, mens Tassen og Lissi løp sammen i skogen.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.21.48

Lissi, like vanlig, var fullfart hele tiden. Hun sprang fra et sted til et annet og Tassen måtte bruke masse energi til å følge etter henne.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.19.09

Etter 20 minutter startet det å sne…… det var utrolig vakkert i skogen mens hvit startet til å la overalt.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.18.36

Vi var de eneste der i skogen i dag, helt rolig (bortsett fra ivrige hunder!).

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.19.41

Vi utforsket dyp i skogen og endelig kom vi til en merkerte sti etter 45 minutter som viste oss retningen tilbake til parkeringsplassen.

På veien tilbake fant vi noen steder med is og både hundene og lufterne gikk forsiktige!

 

Hunder: Alfa, Thomas, Sophie og Cessa (sammen med Matt)

Sted: Maridalen (fra Mobekken)

As mentioned in yesterday’s blog Sophie had switched walks to today so she could accompany her little sister on her first walk with us. Cessa greeted the other dogs in the back of the van and her and Thomas started having a chat as we headed up to Maridalen. The excited barks of two pups keen to play. After a few minutes they both realised that it was less effort to wait until the walk started to play.

We parked up at Mobekken and today we crossed over the road and headed back towards Dausjøen alongside the river there. It is a lovely peaceful path where you rarely meet anyone, so perfect for 4 crazy, lively dogs.

We walked about 50 metres from the road and let Thomas and Sophie off their leads and put Alfa and Cessa on 15 metre longlines, which trailed behind them on the ground.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.21.31

 

The dogs were an instant hit as a group. They ran around. Thomas went completely crazy with frost and snow on the ground, and being with 3 playmates he could not contain his joy…….. he was running, hopping, jumping over the others… it was so funny to watch. After 5 minutes and no signs of Thomas stopping with full blast running we tried to actually calm him….. it was the first time i’ve feared for a dog over-doing it and putting excess strain on his heart, just through happiness.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.20.13

With a biscuit we managed to get them all sat down and a little calmer.

We followed the river all the way to Dausjøen and back along the langrenn path. Alfa and Cessa played a lot together, whilst Sophie joined in from time to time, but as the eldest in the group, she occasionally headed back to my side to walk along with us and avoid the games and craziness.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.20.36

 

Chasing sticks, exploring the side of the trail or just chasing each other up and down the path, these pups had a blast!

 

Andrés turer

Hunder: Twist, Troika, Shaggy og Leffe

Sted: Båntjern område

I dag Shaggy og Leffe ble med Twist og Troika på tur. De startet turen fra nær til Shaggys hus, i Planetveien.

De fulgte den grusveien oppover mot skogen og der tok de en liten blå stien (mot Melkveien) gjennom skogen. Der utforsket guttene og jentene. Bakken var frosset og Shaggy ble veldig leken på grunnen av frost og is.

Når Leffe så han var ivrig, han startet til  være mer opptatt av det også….. little bit the case of “what am i missing?”

De fortsatte i skogen og fulgte noen umerkerte stier rundt i en stor sirkel. Da var de tilbake ved hvor de hadde gått inn i skogen, og derfor fulgte de den grusveien mot Båntjern.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.16.01

På veien traff de noen hunder ut på tur. De hilste på hverandre og Shaggy jaget etter en spaniel i skogen.

De kom til Båntjern og en skuffet Leffe var tilbake i bånd før han kunne springe i vannet. De fortsatte på den grusveien mot Sognsvann og fant de nye skogstier litt lengre ved stien (både jeg og Andrés har søkt på Google Maps, men litt vanskelig å forklare hvor “exactly” stien var…… før den store svingen til venstre i den grusveien! 🙂 I skogen jentene plutselig luktet noe, og de insisterte til Andrés at de måtte utforske det, derfor han fulgte etter dem, litt off-track.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.15.36

De fulgte den nye stien i skogen for 15 minutter og da må de starte tilbake. På veien tilbake Leffe prøvde til å ta en headstart mot vannet (cheeky thing), men “he was caught” før badetiden!

 

Hunder: Lucy, Remi, Minnie og Oscar

Sted: Ris skog

I ettermiddag Ris gruppen var tilbake sammen etter Minnies mini-ferie. Oscar også ble med på tur.

De startet turen fra Risbekkveien og derfra kunne de utforske skogen “right from the start”.

Oscar var veldig spent til å finne sine nye venner igjen på tur. Han fulgte etter Remi og Lucy i skogen. Minnie var litt mer rolig i dag, hun var mer enn glad nok til å gå litt saktere og hun gikk ved Andrés nesten hele turen. Hun luktet alt og virket fornøyd, men ikke så leken som vanlig.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.16.28

Lucy selvfølgelig var det mottatt og hun fant seg mange pinner og hadde ingen “desire” at Remi skulle få dem….. derfor lekene startet og han jaget (ambled!) etter henne…. men hun var glad for lekene. Oscar var uinteressert i pinnene, men han bare hadde lyst til å sosialisere og utforske i skogen med de andre.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.17.13

De fulgte en sti i skogen parallel til den grusveien mellom Ris og Sognsvann og deretter fant de noen nye stier i skogen mot Gaustad.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 16.16.54

 

Gergos turer

Hunder: Lex, Punky og Kira

Sted: Østmarka (Haugerud)

De startet turen fra Haugerud igjen i dag. Skogen virket kjemperolig og veldig vakker pga snø på trærne.

Skogen var tøm….. vanligvis de treffer folk på den grusveien oppover til skogen, men i dag nesten ingen hele turen. Heldigvis skogen var ikke så glat som på 2 dager siden og derfor kunne de utforske skogstiene mot Lutvannet.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 18.05.30

Der utforsket de nye stier og de kunne gå enda lengre enn vanlig i skogen pga Gergo hadde bare to turer i dag.

Punky og Kira hadde det skikkelig gøy med lek i skogen. Punky hoppet rundt Kira og jaget etter henne helt blid og gal. Når lekene var ferdige, Lex prøvde å “seduce” Punky på rare måte….. Lex viste hans macho side og han hadde lyst til å tygge hver pinne og hvert tre og rot de gikk ved siden av hele turen. Punky var tydeligvis imponert med denne “spectacle” og hun ble med for å tygge noen pinner sammen igjen.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 18.16.39

Turen var litt under 2 timer på slutten og hundene virket fornøyde og trette etter en god lufting! 🙂

 

Hunder: Aslan, Lilly, Kira og Stella

Sted: Hammeren (Maridalen)

Gergo hentet hundene og sammen de dro opp til Hammeren til å starte turen derfra.

Der sol skinte og det var deilig, med hvit “landscape” med sol og fint lys. De fulgte den rødstien mot Skjærsjøen, og inn i skogen alt var frosset fortsatt. Mye lettere enn våt skog og mye gjørm!

Lilly og Kira lekte hele turen. De jaget etter hverandre og de koste seg helt gale. Alt var fullfart og det var vanskelig til å se hvem jaget etter hvem, men de virket utrolig glade til å leke og se hverandre igjen.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 18.06.31

Aslan prøvde å jage etter jentene, men de løp for fort for ham. Han fulgte etter dem for 15 minutter og deretter bestemte han at det var lettere å gå ved Stella og han fulgte henne. Stella utforsket skogen og luktet overalt.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 18.06.09

Hun snuste alt og var hun veldig nysgjerrig om noen steder hvor de gikk.

Etter at de hadde fulgt stien omtrent 1,5 / 2 km i skogen fant de en annen sti nordover. De fulgte den stien og de savnet seg masse midt i skogen…. men det var ekte eventyr og 35 minutter videre kom de til veien igjen, men 1km lengre mot Maridalen skole, derfor krysset de veien og startet de tilbake mot varebilen.

Skjermbilde 2014-11-27 kl. 18.05.48

Stakkars Aslan var utslitt på slutt av turen og de måtte gå litt saktere de siste 500 meter. Heldigvis noen godbiter ga han nok motivasjon til å forsette!

 

Matts tur alene

Hund: Max

Sted: Bygdøy

My early morning walk with Max had a twist this morning. We were joined by a journalist from NRK radio, Ingvild. NRK had contacted me yesterday and asked if it would be possible to join me on a walk and interview me about the new rules proposed by Mattilsynet’s new veileder.

I knew the ever social Max would be happy with an extra person joining us, so invited Ingvild to join us. On opening the door Ingvild was greeted by a bouncy Max grabbing a ball and generally being extremely playful. Max’s owner Janicke was at home, so whilst Ingvild asked her some quick questions on the new rules, I entertained a happy Max outside…… one tennis ball can keep his attention for ages.

After 5 minutes we headed down to Bygdøy. The sun was trying to come out, but it was fantastic as we strolled, threw balls for Max and bumped into other dog owners we knew and some we didn’t.

IMG_20141127_085503

One dog was brave / silly enough to try and steal Max’s ball….. and after some growling, the other dog’s owner apologetically returned the ball to a tail-wagging Max. We clambered over some rocks as we continued our walk, and i checked Ingvild was ok with this….. but this is what i do every walk more or less!

We rounded Hukodden Restaurant and bumped into Bjørn and Ula (owner and 6 month old flat coated retriever). She was so happy to see Max and they greeted each other and I threw the ball for them (Max made sure he got to it first everytime).

Eventually it was time to start heading back to Max’s where a happy and tiring Max enjoyed his towel rub-down on the front steps.

 

Vi ønsker dere en fin tordag kveld, kos til hundene og vi ses igjen i morgen på bloggen.

Hilsen

Edyta, Andrés, Gergo og Matt