Tirsdag 25 november – blue skies and sunshine makes happy dogs

Heisann og happy tirsdag.

Håper dere har hatt en like god dag som oss.

Utrolig fint vær i dag. Jeg måtte “scrape” noen centimeter is fra bilen i morges, men dagens vær var fantastisk… wow!

 

Edytas turer

Hunder: Alfa, Thomas og Dea

Sted: Ekebergparken

Turen startet fra idrettsfeltene ved siden av Ekebergcamping. De krysset veien fra parkeringsplassen og der Thomas var veldig nysgjerrig om isen og frost som la på bakken. Selvfølgelig den valpen har kanskje ikke opplevde frost og is før. Mens Thomas slikket gressen, Dea og Alfa hilste på hverandre.

Edyta hadde tatt en ball med på tur og Dea hoppet ved siden av Edyta og bjeffet med glede når hun så den.

En gang hundene var løse og Alfa løs i 15 meters langelinje, Edyta kastet ballen og “the fun and games started!”.

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.26.53

Hundene koste seg så mye. Edyta sa at 75% av tiden Dea hentet ballen først, men når en av de andre fikk ballen, prinsessen var uenig om det….. hun bjeffet og jaget etter dem til hun fikk den tilbake!

De krysset feltene med ballen og kom de til skogsområdet hvor hundene sluttet med lekene og utforsket fine, rare lukter der.

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.27.46

5 minutter senere og lekene kunne starte igjen mens de gikk mot Brattlikollen. Hundene løp overalt, og sluttet ikke.

På Brattlikollen siden av parken Thomas fant litt is og prøvde til å slikke den! Fint bilde fra Edyta!

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.28.22

På slutten av turen hadde vi 3 utslitt hunder. Dea hadde ikke nok energi til å hoppe i bilen og hun la seg ned og har stille hele veien hjem.

 

Hunder: Tassen og Nellie (sammen med Matt)

Sted: Dausjøen området

I ettermiddag var jeg og Edyta sammen på tur i Maridalen. Hun våget meg til å finne en ny tur jeg hadde aldri gått på.

Never one to turn down a challenge kjørte vi rundt den andre siden av Maridalen. Vi fulgte veien og kom vi til en parkeringsplass bakk Dausjøen hvor jeg har aldri startet fra.

Nellie og Tassen hoppet fra varebilen og de løp rundt i skogen mens Edyta og jeg fulgte etter dem. Den leken Tassen prøvde til å følge Nellie i skogen, men hun fortalte ham at hun hadde lyst til å være alene, derfor den gutten løp tilbake til oss og vi gav ham noen kos…. og fant vi mange pinner til å kaste for ham.

IMG_20141125_134426

Han var utrolig glad og han hoppet rundt i dyp skog og buskene. Han løp hele turen og virket skikkelig glad i solskinnen.

Vi fulgte en rødstien hele veien ned til Dausjøen. Derfra tok vi en “sti” at jeg hadde sett fra en annen tur men aldri gått på. Stien var bare 100 meter lang til en campfire sted……. men jeg fortalte stakkars Edyta at vi måtte utforske og finne en ny vei. Derfor klatret vi oppover mens hundene hadde det kjempegøy og hoppet fra stein til stein.

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.27.18

Vi krysset en waterfall og fortsatte til å klatre (i bet Edyta as wishing she hadn’t challenged me by now). Etter 15 minutter til fant vi en sti på toppen av kollen men bare etter et ekte eventyr! Vi fulgte stien tilbake og fant vi den hovedsti tilbake mot varebilen.

 

Andrés turer

Hunder: Leffe og Shaggy

Sted: Båntjern

Turen startet i dag fra Planetveien i Gulleråsen. De fulgte den rød stien i solskinn mot Båntjern. I sol hundene var veldig blide. De virket å ha mer energi enn de siste dagene.

Leffe var veldig leken i dag og han fulte en energetisk Shaggy rundt i skogen ved stien mens Andres fortsatte mot Båntjern.

De kom til ensjøen og Leffe måtte være i bånd igjen for at han ikke vasse i vannet. Stakkars gutt ikke forsto hvorfor han kunne ikke inn….. men med noen godbiter han var veldig glad igjen og han gikk ved kanten av ensjøen. Shaggy var enig med Andres og han hadde ingen lyst til å bade 🙂

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.29.45

De fortsatte langs den grusveien mot Sognsvann og noen steder var det mye is fortsatt, derfor tok de det rolig og forsiktig.

De koste seg masse i solskinn og skogen var veldig vakker. På veien tilbake tok de noen skogstier fra Båntjern tilbake til bilen fordi isen hadde smeltet mer og det var mindre farlig.

 

Hunder: Lucy og Remi

Sted: Ris skog

De startet turen fra nær til Remis hus i dag. De krysset brua og fulgte de Risbekk oppover i skogen. Remi og Lucy var så glade, de løp rundt i skogen helt gale.

Til tross for at de var i skogen fant de fine steder med sol på tur. De fulgte bekken hele veien oppover til Båntjern. I skogen fant Lucy noen pinner…… Remi prøvde til å dele med henne, but Lucy doesn’t share…… etter 2 minutter hvor ingen hadde lyst til å slippe pinnen Remi hørte noe, slippet pinnen og dro til å utforske hva var i skogen…… morsomt slutt til konkurransen!

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.30.51

Bekken / elva var fortsatt veldig tung etter regnet de siste dagene og det var imponerende til å se på. Her Lucy er også imponert av den!

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.30.21

De utforsket noen nye stier på veien tilbake i skogen og kom de tilbake via feltet nær til Gaustad. Der kunne Andrés kaste noen pinner for hundene (Lucy vant, hver gang! Du må trene litt mer Remi!)

 

Gergos turer

Hunder: Lex, Punky og Kira

Sted: Østmarka

De startet turen fra vanlig sted ved Haugerud og fulgte de grusveien de første noen hundre meter oppover. Der svingte de til venstre i skogen og gikk de 5 minutter der inne, men det var veldig glatt i skyggen hvor isen hadde ikke smeltet og både Gergo og hundene fant det litt vanskelig.

Derfor startet de tilbake til grusveien og fulgte den oppover og til venstre mot Lutevannet. På den hovedstien traff de mange mennesker og hundene sine ut på tur. Det virket som alle nytet været i dag og plutselig alle smilte og hilste på hverandre og hundene også.

Se på “those pleading eyes” når lex ventet for en godbit!

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.24.04

Punky og Kira var veldig leken. De løp rundt ved stien halv i skogen og halv på stien. Etter en liten stund Punky var litt for spent og litt gal, derfor hun roet seg med noen minutter i bånd ved Lex.

Da fant Punky en pinne og Lex prøvde til å “re-create” Lady and the Tramp……. flott bilde!

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.24.38

De fortsatte på hovedveien og etter 1.5 / 2km fant de en skogsti i solskinn som så ikke så glatt ut. Der utforsket hundene skogen og fulgte den stien gjennom skogen for en halv time før kom de plutselig tilbake til den andre grusveien. Der startet de tilbake mot bilen rundt den andre siden av den skogkollen.

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.24.20

Hunder: Aslan, Stella og Amico

Sted: Grefsenkollen

De startet turen fra Trollvann i ettermiddag. De gikk fra parkeringsplassen og svingte de til venstre og fulgte den skogstien mot Linderudkollen. Heldigvis det var ikke for våt eller for glatt.

Plutselig traff de en hund alene i skogen. Hunden var veldig sosial og hilste på de andre. Han så litt bekymret ut….. etter 2 minutter 2 jenter løp fra skogen ogvar utrolig takknemlig at han var med Gergo og hundene og trygg……..

Etter hunden og eierne hadde gått fortsatte de i skogen og fulgte de en sti som tok dem rundt og tilbake mot Trollvann (that wasn’t the plan!!!). Derfor fulgte de kanten av ensjøen. De fortsatte i skogen og fant den blå stien bakk Trollvann som er en “short cut” mot Stig og Årvoll område.

Der i skogen Amico løp rundt og fant seg en stor pinne……. nesten for stor til å holde i munnen sin!

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.25.00

Stella og Aslan utforsket nær til skogen. Gergo sa at Stella så på ham med store øyene sine…… og hun ba om godbiter! Hun er veldig persuasive!

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.25.09

De fortsatte oppover mot toppen av Grefsenkollen ved skibakken. Og der var det tøff å gå oppover, veldig glatt, derfor fant de en skogsti og fulgte den oppover mot toppen. Aslan fulgte etter Amico i skogen, leken og jaget litt etter ham, men Amico var for rask for ham. Amico “had no intention” å dele pinnen hans!

Fra toppen av Grefsenkollen gikk de nedover tilbake til Trollvann hvor hundene så på endene!

Skjermbilde 2014-11-25 kl. 18.25.33

 

Matts turer

Hund: Max

Sted: Bygdøy

My day started in fantastic fashion as can only be expected…. after all i am a dog walker! No no, I was down at Bygdøy with the ever playful Max.

We headed down to Huk with a mini-football and even before we got there you could tell it was going to be special. The sun was rising on the horizon just under a thin band of cloud and throwing amazing light over everything.

Arriving at Huk, the ferry was early(!!) but it gave Max a chance to welcome it to Oslo!

IMG_20141125_091950

I threw and kicked the ball for Max around Huk as we both thoroughly enjoyed one of the best mornings I have seen in Oslo (and i’ve seen some pretty fantastic ones!)

IMG_20141125_091850

There is something amazing about walking on frozen sand!

IMG_20141125_092259

We bumped into our usual friends with their dogs and all agreed it was going to be a great day.

 

Hunder: Eddie, Sam, Zara og Zuni

Sted: Ljabrukollen / Ljabruelva

Jeg hentet hundene og måtte vi endre planer last-minute fordi glemte jeg det var et verksted hos Sam. Derfor kjørte vi nedover til Ljabruelva og startet turen på den grusveien der.

Hundene var veldig glade til å ha litt solskinn. Sam var mer avslappet enn vanlig og han utforkset ved stien og koste seg med mange luktene overalt.

IMG_20141125_113954 IMG_20141125_112259

Eddie fulgte etter ham og var sikker til å tisse 2 sekunder etter Sam på hvert sted vi gikk ved. 🙂 Her han sjekke ut hvor han skal neste

IMG_20141125_110823

Zara var i bungee-bånd og hun og jeg fortsatte foran guttene mens de løp rundt og hadde det gøy. Vi fulgte den stien oppover mot Mortensrud før vi måtte tilbake.

IMG_20141125_114901

 

Etter turen Zuni fikk sin hage-pause og hun satte ved meg i hagen rett i solskinn og ikke bevegget for noen minutter, før hun gikk på do og da var hun fornøyd og klar for en avslappet ettermiddag og å sove litt mer.

 

Vi ønsker dere en fin kveld, kos til hundene og vi ses på bloggen igjen i morgen

Hilsen

Edyta, Andrés, Gergo og Matt