Onsdag 19 november

Hei og god onsdag til dere

Håper dere har hatt en fin dag.

Dry and crisp temperatures today low down, with snow high up at Tryvann, perfect for skog exploring!

Edytas turer

Hunder: Dea, Thomas, Zara (og Zuni)

Sted: Holtet og Brattlikollen

Lekne Thomas og Dea var tilbake på sammen tur igjen. De var veldig glade til å se hverandre. De kjørte med Edyta opp til Holtet området hvor hentet de Zara. Mens Zuni fikk toalettpause og litt luft i hagen, Dea og Thomas brukte tiden til å leken og de jaget etter hverandre rundt og rundt huset, helt gale.

Skjermbilde 2014-11-19 kl. 16.04.15

Hundene koste seg masse i hagen og etter 20 minutter de var klare nok til å hoppe igjen i bilen og dro de til feltene ved Brattlikollen.

Skjermbilde 2014-11-19 kl. 16.03.49

Der startet de turen. De krysset feltene mot Brattlikollen tårnet. Edyta slippet Thomas og Dea og de brukte så mye energi som mulig. De bare løp og løp og løp.

Zara var i bungee-bånd og hun var veldig glad for sin tur. Hun hoppet på gressen og hun og Edyta løp litt over feltene til skogen. Når kom de til skogen fant de en liten skogsti oppover mot topp av kollen.

I skogen var det litt mer våt. Dea og Thomas tok en liten pause fra lekene til å utforske luktene.

Skjermbilde 2014-11-19 kl. 16.03.24

De gikk nedover den andre siden i skogen og derfra fulgte de stien rundt mot Simensbråten og tilbake til parkeringsplass ved Ekebergparken.

Hunder: Minnie, Lucy og Remi

Sted: Ris skog

I dag startet de turen fra hos Remi. De gikk langs Rugdeveien og krysset de Risbekk og kom de til skogen. I stedet av å følge bekken eller hoved stien like vanlig i dag gikk de mot Gaustad fra starten. Der fortsatte de å utforske skogsområdet hvor de gikk i går.

De gikk dypere inn i skogen og der kom de til en annen bekk (Gaustadbekken?). De fulgte den oppover i skogen og hundene koste seg til å utforske området og luktene der inne. Lucy fant mange pinner og hun var kjempeglad når Edyta kastet dem for henne til å jage etter og hente tilbake.

Skjermbilde 2014-11-19 kl. 16.04.57

De kom etter en stund til Sognsvannsveien og måtte de gå langs gaten igjen noen hundre meter før kom de til bomveien og kunne de fortsette på grusveien oppover mot Sognsvann.

Når kom de til vanlig stien fant de en blå skogstrail oppover i skogen mot Båntjern retning.

Skjermbilde 2014-11-19 kl. 17.14.49

De fulgte den 20 minutter oppover før de måtte starte tilbake via Risbekken hele veien til Remis hus.

Gergos turer

Hunder: Charlie, Eddie, Kira og Lissi

Sted: Østmarka (Grønmo)

Gergo startet dagen sin med en tur med 4 energetiske hunder. De dro til Grønmo til å starte turen. De parkerte i en liten gate på den andre siden av golfbanen. Der er det en veldig kort vei (20 meter) til skogen og en gang i skogen kunne Gergo slippe dem løse.

De fulgte den blå skogsti oppover og kom de til toppen av en liten koll. Charlie, Lissi og Kira løp rundt i skogen og hadde det skikkelig gøy mens Eddie var veldig heldig og Gergo kastet noen pinner for ham.

De fortsatte sammen lengre i skogen og der fant de noen nye stier langs golfbanen i skogen. Lissi og Charlie fortsatte med spillene og de jaget etter hverandre på fullfart….. Charlie måtte ta noen pauser for å puste litt, men Lissi bare løp og løp hele tiden.

Der i skogen fant de en liten bekk og en små vannet midt i skogen. Vannet var rent og hundene kunne drikke litt vann og hydering midt på lekene. De fulgte den stien og den gikk rundt og tilbake til et sted vi hadde gått før, derfor husket Gergo veien og litt off-track tur i skogen.

Charlie var litt for ivrig med alle lekene etter hvert, så dessverre han matte være i bånd en stund for at han kunne roe seg, mens de andre utforsket skogen og ved stien på veien tilbake.

Screenshot 2014-11-19 20.24.57 Screenshot 2014-11-19 20.24.47 Screenshot 2014-11-19 20.24.25

Hunder: Aslan, Kira og Leffe

Sted: Hammeren (Maridalen)

Gergo hentet guttene og de dro sammen opp mot Hammeren. Derfra startet de turen. De gikk mot Maridalsvannet i skogen og ved feltene bakk gårdene.

I skogen det var litt fuktig og våt men guttene koste seg masse. Aslan var glad til å se Kira. Han fulgte henne rundt hele turen. Hver gang hun utforsket noe, han sto ved siden av henne, ventet et øyeblikk og deretter utforsket det samme ting.

De krysset en liten bru og tok de stien til venstre (mot Maridalen skole). De gikk langs kanten av feltene. Leffe utforsket ved stien og endelig fant han et området til å rulle i en busk. Han var så glad og hoppet opp igjen “refreshed and smiling”.

De kom til skole området og derfra krysset de Gamle Maridalsveien og fortsatte i skogen på den andre siden av veien. Der kunne de utforske nye stier.

Kira og Aslan løp foran Gergo og Leffe…. de fulgte noen bite-liten stier og plutselig kom de til den hoved rødstien vi kjenner godt! Derfra fulgte de den tilbake mot varebilen.

Screenshot 2014-11-19 20.25.21

Matts turer

Hunder: Chili og Luna

Sted: Oslo Vinter Park

Min første tur i dag var med “the lovely Luna” og “Chili-boy”. Jeg hentet dem og dro vi opp til Tryvann / Oslo Vinter Park.

Jeg hadde ikke sjekket webcams i morges, men mens kjørte vi oppover så jeg noen biler med sne på takene…… likevel ingen sne ved Holmenkollen.

Vi kom til parkeringsplassen på toppen og der fant vi 1cm sne på bakken. Hundene hoppet fra bilen og de var så glade. Chili rullet i sneen og løp rundt. Luna, ham og jeg startet oppover (alle tre veldig blide) og kom vi til tårnet. Vi så nedover at det var nok sne overalt.

IMG_20141119_103709

Vi tok den skogstien nedover mot Kleiva og derfra ned til Tryvannstua, rundt bakk av ensjøen (ved langrennstien). Det var herlig i skogen, og startet vi tilbake under skiheisene.

IMG_20141119_104943

Der kunne hundene løpe og leke masse. De var kjempefornøyde og hoppet overalt! Vi kom tilbake oppover på den hovedbakken…… prøv å finne Luna….. Dalmatian camouflage!

IMG_20141119_105534

Vi gikk rundt bakk av tårnet og på barnebakken hundene lekte igjen og rullet seg i sneen!

Hund: Bamse og Shaggy

Sted: Holmenkollen / Frognerseteren

Jeg hentet guttene og dro vi sammen til Holmenkollen til å starte turen.

Shaggy hoppet overalt når han så sin kompis Bamse bakk i varebilen. Han hoppet inn og de lekte og hilste så mye.

De var fortsatt spent da parkerte jeg ved Holmenkollen hoppbakken. Hundene sprang fra bilen og med begge to i langelinjer (just in case of any roller-skiers) startet vi turen oppover og rundt den langrenn track.

IMG_20141119_115455

Vi fulgte veien oppover og kom vi til bakk av hoppen. Derfra fulgte vi veien til Holmenkollen kapellen, hvor guttene sjekket ut utsikten over hele byen (det så grått ut, men likevel fint tursvær!).

IMG_20141119_123906

Vi gikk rundt kirken og krysset over bruen mot Frognerseteren.

Det var ingen på tur og vi fulgte den langrennstien hele veien oppover til Frognerseteren. Der så vi folk og noen hunder….. Shaggy hilste på en setter hannhund, men Bamse var litt mer usikker om ham, derfor fortsatte vi på tur og startet vi tilbake på den andre langrennstien (lavere i dalen). Der kom vi under lite skihopp bakkene). Og plutselig forsto jeg at vi måtte gå (klatre) hele veien oppover igjen til å komme tilbake til varebilen!

Hunder: Junior, Cherie og Nellie

Sted: Hammeren (Maridalen)

My Wednesday afternoon group was missing little Sophie today as she was feeling poorly yesterday and had to pop to the vet. Get better soon and we look forward to seeing you next week.

Junior, Cherie and Nellie were in top form this afternoon. We arrived just as Gergo was finishing his walk in the same area. I waited for no cars to be present and the other dogs to have left and i opened the back of the van. Out flew 2 collies and Nellie, running towards the woods with big smiles.

After a quick toilet break, fun and games were resumed. We headed up the usual red path and there was no one. It was brilliant….. sticks lying everywhere meaning plenty of exercise for the collies whilst Nellie just ran about exploring and having a great time.

IMG_20141119_135606

Occasionally she would return for a treat or the reward of a good scratch under her chin!

IMG_20141119_135738

We continued deep into the woods, meandering our way along some tiny paths and going off-track a fair bit to ensure a constant supply of sticks.

IMG_20141119_135413

Spot Nellie in the woods

IMG_20141119_141856

We had great fun and 90 minutes later, 3 tired dogs crawled back to the van and everyone seemed very glad for a lie down!

Vi ønsker dere en riktig god kveld, kos til hundene og vi ses igjen på bloggen i morgen. Take it easy

Hilsen

Edyta, Gergo og Matt

Who Let The Dogs Out? Oslo Hundelufting