Fredag 24 oktober – magical clouds and mist in marka

Hei, happy fredag og god helg!

Håper dere har det bra.

Mer regn på turene i dag, men hver dag hundene er mer vant til det. Det er tøff for noen av dem etter en så deilig sommer.

 

Sandras turer
Hunder: Junior, Cherie, Arisa og Nellie
Sted: Hammeren (Maridalen)

The collies and Nellie were together with Arisa and Sandra on the early walk today.

All the dogs couldn´t care less about the rain as they energetically bounded towards their favourite woods.

It was really raining hard, but this only seemed to encourage them to all use more energy up and keep warm. Nellie was off, exploring and dashing through the woods. Sandra caught the occasional glimpse of white and brown dashing around, running free and loving the freedom to explore.

Skjermbilde 2014-10-24 kl. 16.10.39

Junior was trying to bite off more than he could chew. Here he is trying to bring back an entire fallen tree to play fetch with. Good ambition but FAIL with achieving his goal. Arisa made herself useful and encouraged him.

Skjermbilde 2014-10-24 kl. 16.10.21

They followed the path up towards Skjærsjøen and tried to keep in amongst the trees. However everyone was soaked through, but just enjoying being out and about.

Skjermbilde 2014-10-24 kl. 16.10.51

 

Hunder: Minnie, Troika, Anni og Remi
Sted: Skogen ved Ris

Til tross for været Minnie var mer tolerant av regnet i dag. Troika ble med på tur og derfor Minnie virket litt mer motivert til å utforske skogen med søsteren hennes.

Turen startet fra Risbekkveien og de gikk inn i skogen derfra. Under trærne var det bedre.

Anni var like leken som vanlig. Dessverre Lucy ble ikke med i dag pga hun haltet litt de siste dagene og hun måtte dra til dyrelegen og slappe av noen dager. Likevel Anni lekte med Remi, og han var “very happy for the extra attention”. De lekte med pinner og en gang prøvde til å dele en pinne mens begge to tygget den…… wow!

5 sekunder senere Anni tok pinnen og forsvant fullfart borte fra en forvirret, heart-broken Remi!

De fortsatte i skogen oppover mot Båntjern. Troika og Minnie var løse og Sandra brukte noen godbiter for å sikre at jentene fulgte etter henne i stedet av en rask løp hjem til varme bur!

Beklager men mobilen, og derfor kamera, glemte i bilen i løpet av turen.

 

Gergos turer (henting / levering med Matt)
Hunder: Buddy og Leffe
Sted: Bygdøy

VI hentet to glade gutter i morges og dro til parkeringsplassen ved Hukodden til å starte turen.

Kom vi til parkeringsplassen og så vi Max og eieren sin, Janicke. Max hadde ikke sett meg siden sen august pga operasjonen min. Han var så glad når han så meg. Han hoppet og pippet og bjeffet med glede. Han hilste på Leffe og Buddy og de passet bra sammen, men Max “couldn´t contain his joy”. Det var utrolig søt.

Jeg snakket med Janicke og klappet Max mens Gergo tok Buddy og Leffe inn i skogen. Det fulgte skogsstien mot Bygdøy Sjøbad. Gergo hadde aldri gått i skogen der, men han så bildene fra Andrés tur i går og derfor hadde han skikkelig lyst til å utforske skogen med hundene.

De fulgte små skogsstier og unngikk de mesteparten av regnet. Endelig kom de til stranden og guttene var så blide. Begge to sprang i vannet og koste seg. Buddy var i langelinje og han løp frem og tilbake på stranden for 5 minutter, mens Leffe og Gergo lekte med pinner.

På veien tilbake gikk de ved Paradisbukta og der fulgte de stranden tilbake ved Tsunami memorial. De hadde fortsatt litt ekstra tid, derfor gikk de til Hukodden Restaurant og der sprang en fornøyd Leffe i vannet.

Her er guttene på slutten av turen

IMG_20141024_112834

Mer bilde ble tatt av Gergo, men jeg har ikke fått bildene ennå

 

Hunder: Shaggy, Aslan og Eddie
Sted: Ekebergskråningen

Guttene “braved the elements” ved Ekeberg. De startet turen fra hos Eddie i Bekkelaget og gikk lang Framveien og inn i Ekebergskråningen.

Skogen var helt stille og de var kanskje de eneste der. De tok høysti mot Utsikten. Shaggy var i langlinje og han hoppet i skogen og fant noen pinner og koste seg. Eddie og Aslan gikk foran Gergo på stien og luktet overalt.

IMG_20141024_122554

De tok en umerkerte sti mellom de grus stiene og der hundene var veldig opptatt av alt. Shaggy hoppet fra stein til stein.

Guttene ble glade når kom de til stedet hvor barna spiller i skogen. De fant noen søppel, og Shaggy måtte slippe søppel “in exchange” for noen godbiter.

IMG_20141024_122601

De fortsatte og kom de til lavere stien i skogen hvor de startet tilbake mot Bestemorsstien og hos Eddie.

 

Hunder: Giro og Amico (sammen med Matt)
Sted: Grefsenkollen

I ettermiddag var en annen guttetur. Jeg (Matt) ble med på tur. Jeg elsker våt været og bestemte jeg at en lang (forsiktig) tur i skogen ved Grefsenkollen og Trollvann var “just what the doctor ordered”.

Tyeligvis alle var glade jeg ble med, Amico og Giro var i super form. De løp rundt i skogen, fant så mange pinner og koste seg.

Giro, tøff gutten, svømte i vannet og han elsker vann nå! Helt endring fra før sommeren.

IMG_20141024_135415

Amico var gal like vanlig og alt var fullfart med ham. Han løp fram og tilbake, rundt oss og hoppet i skogen, blid.

IMG_20141024_140126

Skyene var i trærne på Grefsenkollen og det var mystisk…… litt “surreal and magical”.

IMG_20141024_140940

Vi fortsatte mot Linderudkollen og noen ganger veien var blokkert av van og bekk fra regnet de siste dagene. Men fortsatte vi og hadde en deilig tur sammen.

IMG_20141024_134350

 

Vi ønsker dere og deres hunder en riktig god helg sammen. Værvarselen ser mye bedre ut for neste uke.

Hilsen
Sandra, Gergo og Matt

 

Who Let The Dogs Out? Oslo Hundelufting