Tirsdag 21 oktober – Vettakollen adventures not once, but TWICE for Sandra and the dogs!

Hei og god tirsdag.

Ikke like fint vær i dag som i går men fortsatt veldig godt for slutten av oktober.

 

Sandras turer

Hunder: Anni, Nellie og Shaggy

Sted:Vettakollen

3 ivrige hunder sprang fra varebilen og løp mot skog for starten av turen. Anni og Shaggy har så mye energi og de var veldig lekne. De jaget rundt etter hverandre, helt gale sammen.

De gikk oppover mot Vettakollen men ikke på den hovedstien like i går. De tok den rødstien og fortsatte oppover. Nellie utforsket skogen og Shaggy var veldig opptatt av hvor hun forsvant til hver 5 minutter.

Screenshot 2014-10-21 17.46.11

Likevel lekene med Anni var mer “appealing”.

Screenshot 2014-10-21 17.46.49

Stien var våt og litt glatt i noen steder, men heldigvis fortsatt ingen is der. De kom til skogen og gikk de oppover rett til toppen og der fulgte de den liten stien langs ryggen til en liten bekk.

Der startet de tilbake og på veien nedover fant Sandra en pinne til å “occupy” Shaggy og Anni. Shaggy hadde ikke lyst til å dele heller Anni derfor måtte de løpe masse for at pinnen ikke ble stjelet.

 

Hunder: Aslan

Sted: Bjølsendumpa

Etter en last-minute endring i dag Aslan var alene på tur med Sandra. Aslan er veldig glad i å sosialisere, men også liker han litt “one on one” time. Derfor han var i god form for turen.

De startet fra hos Aslan og gikk langs veien til Bjølsendumpa. Der gikk de ved elva nordover mot Nydalen. I parken fant Aslan noen nye hunder til å hilse på.

Screenshot 2014-10-21 17.46.57

Han lekte med en annen Pomeranian og de passet veldig bra sammen. Endelig fortsatte de langs Akerselva og ved vannet han utforsket og luktet masse.

De krysset brua og startet de tilbake på den andre siden av elva. Der så han på endene i elva.

Screenshot 2014-10-21 17.46.41

Han tok det rolig og koste seg på sin egen tempo.

 

Hunder: Remi, Minnie, Lucy og Stella

Sted: Vettakollen / Båntjern

Turen i ettermiddag startet fra Planetveien, like Sandras første tur. Stella ble med Sandras vanlig ettermiddagsgruppe i dag og hun er godkjent med alle de andre. Derfor hilste alle hundene på hverandre og startet de turen.

I ettermiddag gikk de mot Båntjern i stedet av oppover mot Vettakollen. De fulgte den hjemmelig dalen ned til ensjøen og der hundene hadde det gøy.

Screenshot 2014-10-21 17.47.32

Lucy og Stella løp foran i skogen og utforsket overalt.

Screenshot 2014-10-21 17.47.16

Minnie koste seg å gå ved Remi og Sandra hele turen i dag. Når kom de til ensjøen Remi gikk i vannet på flere steder mens de gikk rundt ensjøen. På bakk av Båntjern fortsatte de oppover i skogen og fulgte de den blå stien.

Screenshot 2014-10-21 17.47.40

De kom til en “clearing” der, men i ettermiddag stoppet de ikke for leker der. De svingte til venstre og tok stien dyp i skogen og under trærne der, retning til Vettakollen.

Screenshot 2014-10-21 17.47.24

En våt, farge-rike skog var fantastisk og etter at hundene aksepterte litt regn (heldigvis ikke så mye), de koste seg masse og bare konsentrerte seg med gøy ting. Ikke så mange leker i dag, Lucy prøvde med en pinne til å friste de andre, men alle virket uavhengige på tur i ettermiddag.

 

Andres turer

(Med Matt)

Hunder: Lex, Louie og Buddy

Sted: Bygdøy

Vi hentet Lex og Louie og kjørte vi sammen ned til Bygdøy og startet vi turen fra hos Buddy.

Det var første gangen guttene hadde truffet Buddy og etter litt introduksjon og at alle hadde luktet de andre, var de klare på tur.

Vi gikk ned til Huk parkeringsplass og inn i skogen der, mot Paradisbukta. Vi tok de små stiene i skogen og guttene hadde det veldig gøy med eventyr inne der.

IMG_20141021_104034

Louie var løs, Buddy i langelinje og Lex i sin vanlig bånd, bare blid til å gå ved siden av Andres og jeg på tur.

Skogen der var litt våt, men fargene og alt var fantastisk.

IMG_20141021_103345

Vi traff noen hunder dyp i skogen der, ei engelsk setter tispe. Hun lekte med Louie og Buddy mens vi snakket med eieren. Litt etter traff vi en Poodle hannhund og Louie løp mot ham veldig glad, og plutselig forstår han det var en hannhund, og løp han tilbake til oss.

IMG_20141021_103544

Vi gikk hele veien til Bygdøy Sjøbad hvor gikk vi langs stranden før startet vi tilbake igjen dyp i skogen for at guttene kunne utforsket luktene.

 

Hunder: Thomas og Eddie

Sted: Ekebergparken

Turen startet fra hos Eddie i dag. De gikk langs Framveien og i dag krysset de veien ved Sportsplassen og gikk de opp mot Ekebergparken.

200 meter etter kom de til skogen. Eddie utforsket skogen og ved stien mens Thomas prøvde til å tygge alt. Pinner var populært, men også litt matsøppel, og en eppel han fant.

Screenshot 2014-10-21 17.52.16

De fortsatte og krysset feltene ved dyreparken hvor Thomas løp rundt og traff de noen andre hunder ut på tur.

Plutselig kom litt regn og Thomas var litt umotivert. De gikk tilbake til skogen og der var han mer glad under trærne.

 

Hunder: Tassen og Giro

Sted:Grefsenkollen

I ettermiddag startet turen fra toppen av Grefsenkollen. Dessverre for guttene, været hadde skiftet og når parkerte de det regnet litt, mer som yr enn regn. Tassen ventet i varebilen og så på været, Andres og Giro som sto foran ham. Etter 10 sekunder han hoppet fra bilen og turen kunne starte.

De fulgte langrennstien nedover mot Årvoll og ved skibakken gikk de under trærne i skogen ned til Stig.

Giro var ikke så beskymret av været og “the threat of rain!”, han fant seg en liten pinne og han var så blid. Pinne, luft, god tur = en glad hund.

Screenshot 2014-10-21 17.51.36

Fra Stig fulgte de langrennstien mot Linderudkollen men etter 400 / 500 meter fant de en liten skogssti at Andres hadde aldri gått på før

Plutselig kom en ivrig Setter hund fra skogen. Hun hilste på guttene og lekte litt med en plutselig glad Tassen (how easy for women to change the male mood 🙂 ). Noen røpte til henne, og hun forsvant igjen……. such is life, Mr Tassen!

De fortsatte i skogen til Trollvann. Guttene gikk i vannet og utforsket ved kanten av ensjøen der.

Screenshot 2014-10-21 17.51.20

Deretter gikk de oppover i skogen (glatt gjørm og stein på stien!) Kom de tilbake til varebilen og guttene virket glad nok til å varme seg og la seg bakk i bilen.

 

 

Vi ønsker dere en fin kveld, kos til hundene, wrap up warm in front of the fire…… og kanskje et glass rødvin!

Hilsen

Sandra, Andres og Matt