Mandag 20 oktober – Bygdøy beachtime in October!

Hei og god mandag

Håper dere har hatt en god helg.

What a start to the week! Sol, blå himmel og 13 varmegrader, ikke det verste.

 

Sandras turer
Hunder: Shaggy, Arisa og Chili
Sted: Skogen / Lillevann området

Guttene var veldig energetiske i dag. De hilste på hverandre masse og lekene startet immediately.

De løp rundt og jaget hverandre foran hos Chilis hus og heldigvis måtte de bare gå 200 meter til skogen.

Der kunne de bruke så mye energi som mulig. De utforsket stiene foran Sandra. Shaggy fant noen pinner i skogen og måtte han løpe masse fra Chili hvem prøvde til å stjele dem.

Screenshot 2014-10-20 16.19.59

De fulgte stien mot Lillevann i skogen og med de lekne guttene det tok litt mer tid enn vanlig. Det var perfekt for Sandra også til å kose seg i solskinn.

Screenshot 2014-10-20 16.20.44

Guttene var ikke enige til å bade i dag, derfor gikk de rundt ensjøen før klatret de tilbake oppover på en skogssti til Lysabu.

Screenshot 2014-10-20 16.20.25

Derfra utforsket de umerkerte stier til Soria Moria og nedover i skogen bakk Chilis hus (på den andre siden av skogen).

 

Hunder: Remi, Arisa, Lucy og Minnie
Sted: Vettakollen

Sandra hadde lyst for at hundene kunne utforske et annet området i dag. Derfor kjørte de sammen opp til Planetveien.

Med så fint vær Sandra hadde lyst at de gikk til toppen av Vettakollen. Likevel hun var forbauset hvor mange andre nordmenn hadde den samme ideen.

Screenshot 2014-10-20 16.19.49

De tok den hovedstien og Minnie og Lucy var løse og de jaget etter hverandre litt. Lucy var veldig ivrig og hun løp gjennom Minnie og Remi og prøvde til å instigere lekene. Eventuelt hun var glad nok til å leke med pinner og tygge dem.

Screenshot 2014-10-20 16.20.10

De gikk hele veien til toppen av Vettakollen og der fant de masse folk at koste seg i solskinn. Også ganske mange hunder opp der, derfor fortsatte de langs ryggen bakk Vettakollen og fant de et sted med ingen og fortsatt fantastisk utsikt.

Screenshot 2014-10-20 16.19.40

De gikk nedover på siden av Vettakollen og gikk tilbake på den parallel skogsti, hvor det var ingen og hundene kunne “go crazy” og de hadde det gøy.

 

Hunder: Junior, Cherie og Nellie
Sted: Maridalen (Hammeren)

The crazy collies were back on Monday walks again as of today. Unfortunately since my knee operation we’d had to cut back their walks to only 1 a week, so they were very happy to see Sandra turning up to take them out today.

They all jumped in the van and headed up to their usual trail, from Hammeren in Maridalen. Junior was saving his energy, but Cherie was restless and pacing around the back of the van.

They parked up at Maridalen and out jumped the dogs. Nellie was very happy to be out and about. She ran off exploring whilst the collies swarmed around a stick holding Sandra.

They followed the path into the woods. Nellie would suddenly pop her head up in the distance and come back for a quick treat, before disappearing again in search of adventure.

Screenshot 2014-10-20 16.19.08

They headed to their usual clearing together where Sandra soaked up some sun whilst the Border Collies hopped, jumped and darted about, fetching sticks, playing games and generally being excited.

After 5 minutes they carried on upwards on the koll and came to a fantastic viewpoint back over Maridalen.

They started to head back down the hill and took a new path in towards the new hydro pipeline they are laying down from Skjærsjøen. The dogs had the woods to themselves and made full use of the freedom to roam and explore.

Screenshot 2014-10-20 16.18.31

 

Andres turer (henting / levering med Matt)
Hunder: Eddie, Aslan og Thomas
Sted: Ekergbergskråningen

Turen startet fra hos Eddie i dag. De gikk langs Framveien og kom de til toppstien av Ekebergskråningen. Like alltid Thomas og Aslan gikk foran, med en leken og nysgjerrig Thomas, hvem jaget etter Aslan.

Aslan ble med på lek de første 10 minuttene, og så han bestemte seg “det var nok!” og han bjeffet 2 ganger og bare startet til å overhøre Thomas. Heldigvis for Thomas, Andres kalte ham og han fikk kos og klapp. Thomas var utrolig glad for det.

Det fortsatte i skogen mot Utsikten, men etter 15 minutter traff de en barnehage gruppe på samme stien. Andres tok hundene og på rask måte de unngikk barna og tok en liten “off track” vei inn i skogen mellom de to hovde stiene. Hundene elsket den, bortsett fra Thomas hvem hadde lyst til å hilse på barna selvfølgelig.

De kom til den andre stien og der startet de tilbake. Utsiktene over fjorden var “to die for” og perfekt til å ta litt pause og tenke om hvor heldige vi er! (dere inkludert….. veldig heldige til å bo i et så vakkert sted!)

Jeg venter for bildene fra turen fra Andres, men vil oppdatere senere

 

Hunder: Buddy og Lilly
Sted: Bygdøy

Buddys første tur i dag startet fra hos sitt hus. Andres og jeg introduserte Lilly og Buddy og de passet utrolig bra fra starten. Den lekne Lilly hoppet rundt Buddy og etter 30 sekunder han startet også.

Vi gikk alle ned til Huk og en gang i gress der, lekene startet “for real”. Andres og jeg bare sto der og smilte for 20 minutter mens de var helt vile. Vi tok mange bilder og noen videoer av dem.

IMG_20141020_115804

Eventuelt måtte vi fortsette med turen men både Buddy og Lilly hadde fortsatt masse energi (helt utrolig). Vi gikk rundt hele Huk parken og hundene traff noen andre hunder. Buddy badet, og lekene på strand betydde at Andres og jeg ble våte og fikk masse sand overalt.

IMG_20141020_120844

Etter en god tur, gikk vi over til skogen mot Paradisbukta. Der, med luktene og alt i skogen hundene sluttet med leker for noen minutter mens de utforsket og hadde et lite eventyr.

IMG_20141020_120116

Men tilbake på stranden fra Paradisbukta, spillene startet over.

Når kom vi tilbake til varebilen hadde vi 2 utslitte hunder…….. Buddy hadde lyst til å leke mer, men en gang tilbake hjemme, han la seg og han virket sliten og blid.

 

Hunder: Oscar og Tassen
Sted: Grefsenkollen

Tassen og Oscar gikk for en veldig lang ettermiddagstur i solskinn. Andres hentet dem og de kjørte opp til Grefsenkollen for å starte turen.

Guttene hoppet fra bilen og var skikkelig glade til å se en blanding av fintværet, Andres og deilig skog rett før dem. De gikk fra parkeringsplassen mot Trollvann og der gikk Tassen i vannet og vasset litt. Lyset over ensjøen var fantastisk mens de gikk rundt den, fortalte Andres til meg.

Etter fortsatte de oppover til toppen av Grefsenkollen og restauranten der. Utsikten over byen i ettermiddag var topp. Andres tok noen bilder til å sende til sine venner i Portugal, og de gikk nedover på den langrennstien. Der tok de stien hele veien til Akebakkeskogen, fordi han kjente ikke denne veien og hadde han lyst til å sjekke den ut.

Hundene koste seg masse. Både Oscar og Tassen luktet overalt og de passet veldig bra sammen.

Fra Akebakkeskogen startet de tilbake oppover til toppen på den ski bakken fra Årvoll (Stig) området. Når kom de til toppen var Oscar sliten men fortsatt blid og lyst til å gå mer…… great attitude.

De gikk langs plateauen og tilbake ned til Trollvann hvor tok de en pause der, mens hundene gikk i vannet og på kysten.

Jeg venter for bildene fra Andres, men vil oppdatere når får jeg dem

 

Vi ønsker dere en fin kveld, kos til hundene og vi sees på bloggen igjen i morgen

Hilsen
Sandra, Andres og Matt