Torsdag 9 oktober – 3 walks….. 3 very different types of weather today

Hei og happy torsdag!

Arbeidsuken er nesten ferdig for de fleste av dere, jeg kan se blå himmel fra vinduet og “life is good” (5 minutter senere blå himmelen har forsvunnet og har vi regn igjen!)

Wow….. regn har kommet i morges på tur! Vi var gjennomvåte og hundene ristet seg hele tiden på tur.

 

Andres turer (henting / levering med Matt)

Hunder: Leffe, Shaggy og Lex

Sted: Vettakollen / Båntjern området

Turen startet fra Planetveien i dag. Når åpnet jeg bakk av varebilen alle tre bare sto der, mens Andres og jeg sto i tungtregn! De bare så på oss “without moving”.

Jeg måtte bruke noen godbiter og plutselig de grådige gutter var endelig ute.

Lex haltet litt og hadde litt vondt i sin høyre pote. Jeg var litt beskymret og derfor sa jeg til Andres at jeg skulle bli med de første 5 minuttene av turen for å sjekke alt gikk bra.

Screenshot 2014-10-09 18.00.27

Vi startet oppover og Leffe og Shaggy luktet overalt ved stien mens Lex gikk ved meg. Han var fortsatt blid, og heldigvis han haltet mindre og mindre med oppvarming. Etter 5 minutter var jeg glad nok at Lex var i orden! Jeg gikk bakk nedover til bilen og jeg var gjennomvåt. Jeg hadde ikke planlagt for en liten tur og hadde jeg bare en genser. Likevel tilbake i bilen skiftet jeg genser og fant jeg en jakke til!

Guttene og Andres fortsatte oppover og tok den røde stien mot Vettakollen. Skogen var veldig rolig, og traff de bare 2 andre hunder på hele turen.

De fortsatte opp i skogen på toppen av trailen og der fant de litt “shelter from the storm” (as sung by Bob Dylan). De gikk litt off-track noen minutter og fant de en stien under trærne parallel til stien hvor de hadde gått.

Screenshot 2014-10-09 18.00.34

De gikk nedover mesteparten i skogen og Andres utforsket Vettakollens skogområdet mens guttene hadde det gøy til tross for regnet.

 

Hunder: Oscar, Aslan og Lilly

Sted: Lakeberget

Mens leverte vi hundene tilbake og hentet Aslan, Oscar og Lilly så vi godtvær sørover. Derfor endrerte vi området til turen. Jeg kjørte Andres opp til Maridalen og viste ham alle de forskjellige stedene til å starte fra før kom vi til Låkeberget.

Der startet turen og alle 3 var utrolige ivrige å være ut på tur. De gikk langs langrennstien og svingte inn i skogen etter 100 meter. Derfra fulgte de den blå stien inn i skogen.

Screenshot 2014-10-09 17.59.08

Hundene kjenner det området godt og de lø rundt foran Andres og viste ham veien mot Sognsvann. Plutselig kom en pointer og en chihuahua på stien. De var veldig snille og de 5 hundene hilste masse, “much tail wagging and excitement!”.

De fortsatte på den blå stien i skogen og kom de til en liten koll. Andres var veldig imponert med skogen der og at det var fortsatt så vill og vakker.

Screenshot 2014-10-09 17.58.50

De gikk nedover på den andre siden og kom de til en liten ensjø. De gikk rundt den, men ingen var opptatt av å bade.

Heldigvis i marka der er det ganske mange skilter med “Låkeberget” og det var ingen problem for Andres og hundene til å finne en forskjellig vei tilbake ved en liten bekk.

 

Hunder: Remi, Giro og Stella

Sted: Skogen ved Ris

Gradvis over dagen været var bedre og bedre. I ettermiddag fikk hundene og Andres solskinn på tur i skogen ved Ris.

Det hadde vært en lang stund siden jeg hadde sett Giro, men da hentet vi ham, han løp mot meg og hoppet helt glad og gal ved meg. Det var veldig søt han husket meg. Han gikk foran hele veien til bilen og han var så leken. Vi spilte noen leker sammen før han hoppet i bilen med en pinne jeg fant ved bilen. En liten gladlaks.

Turen startet fra hos Remi og gikk de langs gaten til skogen. Der fulgte de Risbekken oppover. Remi vasset i vannet og hadde det gøy.

Screenshot 2014-10-09 18.00.08

De fortsatte oppover mot skogstrailene til Båntjern. De traff noen hunder på veien og alle passet veldig bra. En Gordons Setter hadde lyst til å leke, men bortsett fra Remi (hvem sto der og hoppet på plass) de andre var mer interessert i å utforske skogen.

Screenshot 2014-10-09 17.59.37

Giro fant en pinne og han var veldig glad da Andres kastet den. Leken hadde startet!

Screenshot 2014-10-09 17.59.59

De utforsket skogsveier mot Sognsvann og kom de til tunnelen før kom de tilbake igjen i skogen. Litt før slutten av turen Stella fant litt basj og hun rullet seg i basjen! Andres vasket henne litt i Risbekken men lukten var fortsatt kjempesterk! Hun så utrolig blid ut etter hun hadde gjørt det! Cheeky monkey!

 

Vi ønsker dere en fin kveld, fine turer med hundene og vi sees på bloggen igjen i morgen.

Hilsen

Andres og Matt

 

 

I would like to dedicate today’s blog to my aunt Anne who sadly passed away last weekend and whose funeral service took place today in France.