Tirsdag 7 oktober – Dachs walk, hyper dogs and (repeated) website crashes!

Hei og happy tirsdag!

Håper dere har hatt en fin dag til tross for gråttværet i Oslo området.

Vi fikk litt regn i løpet av turene men “on the whole” høstvær og fint vær for turer.

Dagen min (Matt) startet litt hektisk i dag når sto jeg opp, så jeg nettsiden hadde krasjet pga for mange visits fra artikkelen i E24.no i går kveld. Min liten nettside var ikke lagt for så mange folk på sammetiden! Heldigvis fikset jeg problemen og etter en sort kaffe var jeg klar på turene.

Her er linken til artikkelen for dere som har ikke lest den:

http://e24.no/privat/ditt-liv/sa-opp-finansjobben-i-london-ble-hundelufter-i-oslo/23305451

Kom jeg tilbake fra turene i ettermiddag, fant jeg ut at til tross for oppgradering til server og bandwidth…. nettsiden krasjet igjen i ettermiddag……. artikkelen virker popular med nordmenn!

Tusen takk til alle dere (venner, kunder, hunder, familie, randoms) hvem har sendt oss meldinger og eposter siden dere har lest artikkelen. Vi er veldig takknemlige og deres stotte har hjulpet oss utrolig mye siden Who Let The Dogs Out? ble født omtrent for 18 måneder siden. Vi takker dere!

 

Sandras turer
Hunder: Minnie, Twist, Troika og Dea
Sted: Skogen ved Ris

Sandra startet turen fra hos Troika og Twist i dag. Det var en jentetur….. og en Dachstur! Jeg tror det ble første gangen vi har hatt 4 Dachs sammen på tur.

De var utrolig fornøyde og lekne. De gikk langs Risbekkveien og inn i skogen der.

De svingte til venstre og fulgte en umerkert sti oppover. Dea ble integrert “immediately” i gruppen. Etter 5 minutter Sandra slippet alle 4 og de løp og løp og løp rundt i skogen, helt gale!

Screenshot 2014-10-07 16.15.21

Det var veldig fint til å se på og de utforsket skogen, luktene og brukte energi på lek. Alle 4 lekte, selv Twist. De hadde det skikkelig gøy sammen, like bestevenner.

De gikk oppover mot Båntjern, men jentene bryr seg ikke om området eller stiene, de bare var glade til å være på tur sammen.

Her er et gruppebildet mens en godbit pause!

Screenshot 2014-10-07 16.15.09

 

Hunder: Anni, Remi, Lilly og Stella
Sted: Linderudkollen

Turen startet fra ved Linderudkollen Hoppsenteret. Hundene kjenner området veldig godt fra mange turer der. Lilly og Anni fortsatte med leker fra siste turen og de jaget etter hverandre i skogen mens alle gikk mot Langevann.

Etter 10 minutter kom de til Langevann. Stella og Remi utforsket skogen mens Lilly og Anni virket å ha “endless energy”.

De fulgte stien ved ensjøen og gikk hele veien rundt. Det var masse vind i trærne men heldigvis fikk de ingen regn på dem.

Her er et bilde som viser “the generation gap”…. mens Remi og Stella kose seg med litt eventyr, Anni og Lilly rullet i gressen og hoppet på hverandre…..

Screenshot 2014-10-07 16.15.59

Eventuelt alle fire var slitne og glad nok til å “pose for a photo together”. Remi fant en pinne rett før bildet og det ser ut som han skjuler den fra jentene.

 

 

 

Screenshot 2014-10-07 16.15.39

 

Andres turer (henting / levering med Matt)
Hunder: Aslan, Leffe og Shaggy
Sted: Vettakollen

Vi startet turen i dag fra Planetveien i Gulleråsen. Jeg har lyst over de neste 2 ukene til å vise Andres så mange forskjellige steder til å gå på tur som mulig.

Vi parkerte ved skogen og hundene ble ivrig bakk i bilen. De sprang fra varebilen og løp rundt veldig glade. Andres hadde truffet alle tre i går og de husket ham. Etter noen godbiter mens vi “sorted out” båndene, alle var klare på tur.

Jeg fortalte Andres om Båntjern og noen stier i nærheten og “sent him on his way!”.

Hundene gikk foran ham og trekket mot skogen og oppover.

De fulgte hoved langrenn stien mot Båntjern og hundene utforsket overalt. Shaggy var i 15 meters linje og han løp overalt og fant noen pinner for å tygge.

De kom til Båntjern og en blid Leffe badet i ensjøen. Andres lærte fort til å slippe Leffe fra båndet før han måtte bade også (Leffe er en sterk gutt!).

Shaggy og Aslan gikk ved kanten og litt i vannet, men Leffe løp rundt og rundt og bjeffet med glede.

Etter en liten stund, Leffe var enig til å komme tilbake og fortsette med turen. De gikk rundt ensjøen og inn i skogen på en trail bakk der, oppover en liten koll.

De svingte til høyre etter et øyeblikk og fulgte de en sti nedover tilbake til den langrenn stien. Derfra startet de tilbake til Planetveien.

På veien tilbake traff de 2 veldig lekne hunder i skogen ved trailen. Shaggy var imponert og hoppet rundt og spilte med dem. Leffe var litt for sliten og han la seg og ventet for ungene til å være ferdige.

Her er guttene og Andres når kom de tilbake til bilen.

IMG_20141007_112227

 

Hunder: Thomas og Eddie (med Matt på tur!)
Sted: Ekebergskråningen

Lille Thomas og Eddie var sammen igjen i dag. Vi hentet Thomas og kjørte vi sammen til hos Eddie i Bekkelaget, hvor fant vi en ivrig og energetisk Eddie.

Vi tok guttene og gikk vi langs Framveien mot Ekebergskråningen. Thomas var utrolig nysgjerrig og start av turen var sakt mens han luktet alt….. ALT!!! Men etter hvert han forsto at hvis han kom til meg innen 5 sekunder av innkalling, fikk han en godbit.

Han lærte det veldig rask og plutselig tursfarten var mye bedre. Vi gikk inn i skogen og tok lavere stien mot Utsikten. Hundene brukte sine energi; Eddie løp foran og nær oss, Thomas med nesa sin og mange lukter.

Jeg viste Andres mange forskjellige stier i parken der og anbefalte mange mer turer fremover her.

Endelig måtte vi starte tilbake mot hos Eddie og vi fulgte stien og gikk langs Bestemorsstien og oppover tilbake til huset, for å endre litt for hundene.

Beklager for manglen av bilder fra turen. Jeg brukte mine armer for krykkene og jeg helt glemte til å ta bilder før et bilde når leverte jeg Eddie tilbake hjemme.

IMG_20141007_125524

 

Hunder: Lex og Tassen
Sted: Trollvann

Bortsett fra Leffe, Andres har ikke gått med “the big dogs”. Han har vokst opp med noen store hunder, derfor visste jeg han gledet seg til å treffe og lufte dem.

Første! Lex, glad og blid å se meg igjen etter hans ferie siste uken. Han hilste på meg og hilste på Andres som en gammel venn. 5 sekunder videre, han var klar for turen og gikk han nedover på trappa.

Neste…. Tassen… han hoppet med glede da hentet vi ham og gi Andres og jeg en stor kos.

Vi kjørte til Trollvann parkeringsplass og turen startet derfra. Jeg hadde lyst til å bli med, men hadde jeg en liten “twinge” i kneet mitt derfor jeg bestemte til å sitte i bilen (not my preferred choice!) mens de andre utforsket området og hadde det veldig gøy.

De startet turen og gikk de nedover til Trollvann. De fulgte stien hele veien rundt ensjøen og guttene luktet overalt.

De kom tilbake til starten og Andres tenkte om hvilken vei de skulle gå etter, men plutselig kom en mann som hadde savnet hunden sin, en spaniel i skogen. Derfor Andres og hundene gikk i skogen langs den blå stien mot Linderudkollen.

Dessverre fant de ikke hunden i løpet av turen, men fant de fin skogstrailer og hundene hadde det gøy.

Mens satte jeg i bilen…. plutselig så jeg Amico løp ved bilen! Jeg kalte ham og så jeg eieren hans. Amico var utrolig fornøyd…. han løp rundt helt gal og blid. Han var litt forvirret og letet han etter andre hunder, sine venner fra våre turer sammen. Han hoppet i bilen og utforsket der, men ingen! Så gøy å se ham og Eva-Cecilie ut på tur, han var en gladlaks!

De fortsatte på tur og de traff Lex og Tassen litt etter, Amico så sine venner.

Her er guttene når kom de tilbake til bilen

IMG_20141007_155004

 

Vi ønsker dere en fin kveld, fine turer med deres hunder og vi sees på bloggen igjen i morgen

Hilsen
Sandra, Andres og Matt