Onsdag 24 september – Chili and Shaggy show Thor around Tryvann

Hei og happy onsdag

Etter friskere temperaturene i går, i dags var litt mer rimilige. Solen arbeidet hard bakk skyene til å gi oss godt lys og typisk høstvær.

 

Sandras turer

Hunder: Junior, Cherie og Arisa

Sted: Hammeren (Maridalen)

Team Border Collie were back again for their Wednesday walk today. As usual Arisa joined them and Junior especially was very happy about this!

Since my (Matt) knee injury unfortunately Junior and Cherie have had fewer walks every week, but they seemed determined to make up for this by using up all their energy whenever they get the chance. Sandra has the fun job of keeping up with the crazy collies and keeping Junior entertained with stick after stick throughout the walk.

They headed up to Hammeren to start the walk. The inexhaustable border collies jumped out the van and headed for the woods. Junior chased the girls around the first few hundred metres, until a good enough stick tempted him to switch from girls to wood.

Screenshot 2014-09-24 17.04.32

They continued through the woods in the rough direction of Skjærsjøen, trying out new small trails away from the main path. After 30 minutes they ended up at a clearing they know well. There the collies and Arisa enjoyed a crazy chase around, jumping from rock to rock and generally having a fabulous time.

Screenshot 2014-09-24 17.06.48

 

Hunder: Leffe, Dea, Amico og Aslan

Sted: Trollvann

I dag dro de til Trollvann til å starte turen derfra. De gikk fra parkeringsplassen mot ensjøen.

Det var første gangen Dea hadde truffet Amico, og hun var veldig glad i ham. Hun bjeffet med glede og prøvde å leke med ham. Amico var litt forvirret første og fremst, og han løp rundt med Dea bakk han. Dea hadde lyst til for at Amico skulle jage etter henne men han var pinne fokusert. Hun var ikke “discouraged” og hun var veldig leken med både Amico og Aslan hele turen.

Her kan vi se en forbauset Aslan midt på lek!

Screenshot 2014-09-24 17.05.08

De gikk rundt Trollvann, selvfølgelig Leffe badet og vasset i vannet, helt fornøyd og like glad som alltid. Han er en utrolig glad fyr!

Bakk ensjøen tok de den lille blå stien i skogen oppover og rundt bakk kollen. Hundene utforsket overalt.

Screenshot 2014-09-24 17.05.18

De fulgte stien til kom de til ski bakken ned til Årvoll. Der klatret de oppover ski bakken mot toppen av Grefsenkollen, og endelig tilbake nedover til parkeringsplassen.

 

Hunder: Lucy, Giro, Remi og Lilly

Sted: Skogen ved Ris

Turen startet i dag fra hos Remi i Ris. Hundene er veldig vant til hverandre og de var veldig glade til å se hverandre, “none more so” enn Lilly og Lucy. “little and large” har det utrolig gøy sammen, de er beste lekekamerater på tur.

Når kom de til skogen slippet hundene løse og lekene startet før den siste var løs! De ikke trengte pinne eller ball for å lage lek, bare å jage etter hverandre virker det beste leken de kan gjøre.

Jentene var gale (no extra comment needed) mens guttene måtte utforske, lukte og sjekke alt var i orden i skogen før ekte lekene kunne starte.

De gikk i skogen mot Rikshospitalet og skogen var rolig (bortsett fra hundene selvfølgelig). De fortsatte og krysset feltet og kom de til skogen hvor går de vanligvis.

Screenshot 2014-09-24 17.31.18

Der gikk de dypere i skogen borte fra hovde stiene for at hundene kunne bare “go crazy and cut loose”. Etter masse leketid hadde Sandra 4 slitne hunder. De startet tilbake og traff de noen hunder. Remi var litt usikker om en som knurret mot ham, men Sandra hadde han i bånd igjen og de fortsatte tilbake mot Ris.

Screenshot 2014-09-24 17.04.58

 

Thors tur

Hunder: Chili og Shaggy

I dag startet de guttene turen fra Øvresetertjern parkeringsplass. Det hadde vært en stund siden Thor hadde gått enten på tur eller langrenn i det området. Jeg viste ham ny langrennstien mot Rødkleiva og fortalte jeg ham til å utforske overalt.

Jeg viste at hundene kjente området og er så vant til turer der at de kunne hjelpe ham med veien. De startet og gikk mot Rødkleiva. Guttene var veldig ivrige og energetiske. Her er et bilde fra starten av turen.

IMG_20140924_103751

De fulgte langrennstien mot Rødkleiva og der tok de en 2 minutter pause mens Thor så på utsikten og guttene luktet i nærheten. Begge to gutter var løse i løpet av turen, men i langelinjer (bare hvis de traff andre farlige hunder – de traff ingen hele turen).

Fra toppen av Rødkleiva kom de tilbake mot Tryvann tårnet og svingte de inn i skogen og gjennom skogen på den blå stien mot blå ski bakken. Der gikk de oppover mot tårnet og rundt bakk tårnet.

Guttene var fornøyde og de løp rundt, Shaggy fant en ball og han og Chili lekte med den. Dessverre de mistet den i vannet og ingen av dem var modige nok til å vasse for å hente den igjen!

De kom rundt bakk av Tryvanns barneområdet og Thor var overasket til å se det nye senteret der (det er 2 år gammel jeg forklarte til ham!).

Endelig kom de tilbake og alle tre var slitne. Thor fortalte meg de løp litt sammen (joggetur) flere 100 meter og guttene elsket det!

 

 

Ha en fin kveld, ha fine turer med hundene og vi sees på bloggen igjen i morgen!

Hilsen

Sandra, Thor og Matt