Mandag 25 august – Lucy, Leffe and Anni go exploring around Langevann

Heisann,

Håper dere har hatt en god mandag og dere har ikke fått regnet i Oslo de siste minuttene. Jeg kom tilbake fra bilen og plutselig……. ploof…… “the skies opened”……. i løpet av 300 meter var jeg gjennomvåt.

Heldigvis fikk vi bedre vær for turene i dag.

 

Sandras tur

Hunder: Leffe, Lucy og Anni

Sted: Linderudkollen

I ettermiddag dro Sandra sammen med Leffe, Lucy og Anni til Linderudkollen. I dag de parkerte på den andre siden av parkeringsplassen. I stedet for å gå mot Solemskogen, like vanlig, de gikk dyp i skogen på den andre veien, mot Langevann.

Hundene var veldig lekne. Alle var løse i løpet av turen og de koste seg masse med lek, spill og alt i skogen. Leffe jaget etter ivrige jentene. Anni og Lucy “bounced around the woods”.

20140825_144032

Det fortsatte til Langevann og der startet de rundt ensjøen. De gikk på en liten skogstrail.

20140825_150810

Sandra hadde aldri tatt denne veien før men de fortsatte dypere og dypere i skogen. De traff ingen hele turen og det var så vakkert. Leffe tok en pause fordi han startet å være utslitt. De startet tilbake og kom de tilbake til Langevann, hvor de gikk rundt siste delen og fulgte langrennstien tilbake til Linderudkollen (takker til et skilt!)

20140825_145914

 

Matts turer

Hunder: Bamse og Shaggy

Sted: Gulleråsen

I morges hentet jeg guttene. De virket “full of energy” og vi startet turen fra Planetveien i Gulleråsen.

Vi var veldig heldige at det sluttet å regne 3 minutter før turen. Bamse og jeg kjørte i bilen med regnet og plutselig….. blå himmel.

Guttene sprang fra bilen og med begge deler i langelinjer gikk vi opp i skogen mot Båntjern. Etter 50 meter på den hovedstien tok vi en liten skogstrail dyp i skogen mellom langrennstien og husene. Trailene er overalt og ingensteds…. det er litt “lag din egen sti”.

Guttene løp i skogen og var veldig glad til å bruke litt energi. jeg kastet pinner for Shaggy, Bamse var mye mer interessert til å lukte og selvfølgelig når hadde jeg godbiter! Se på godbit ansiktet hans! Det fungerer hver gang!

IMG_20140825_100745

 

Vi fortsatte i skogen etter Båntjern og gikk rundt ensjøen. Jeg kastet en pinne i vannet til å tørre Shaggy til aå svømme, men han sto på kanten og bare fant en pinne til.  Etter kom vi tilbake i den liten dalen mellom hovedstiene til nær Planetveien.

 

Hunder: Aslan, Lilly, Eddie og Sam

Sted: Ekerbergparken og Brattlikollen

Midt på dagen gikk vi for en deilig tur sammen ved Ekebergparken. Jeg parkerte bilen ved Ekebergcamping og startet vi derfra. Vi krysset feltene og gikk i skogen i nærheten av Ekeberg Dyreparken.

Aslan var skikkelig glad til å se Lilly og Eddie igjen og han løp fra en til den andre hele turen. Det var min første tur med Lilly for lenge siden og hun var veldig søt, og hver gang jeg kalte henne, hun løp til meg, “tail wagging” og hoppet opp på beina mine.

Sam var veldig sosial på starten av turen. Han hilste til Aslan og Lilly. Hun var litt redd av ham, og derfor hun gikk ved meg noen minutter før hun var modig nok til å gå lengre borte fra meg. Sam og Eddie gikk foran i skogen og de utforsket luktene. Sam var veldig opptatt av noe i gress, men jeg kunne ikke finne hva han letet etter.

IMG_20140825_121036

Vi fortsatte langs dyreparken og krysset veien og gikk opp mot skogen ved Brattlikollen. Jeg slippet Eddie, Sam og Lilly når kom vi til midten av idrettsfeltene. Eddie og Lilly lekte, mens Sam var fornøyd til å løpe litt fri.

Endelig gikk vi tilbake til varebilen og alle fikk godbit etter en fin tur (Sam også fikk godbit men han satte ut av bildet!)

IMG_20140825_124605

 

Hunder: Bali, Junior og Cherie

Sted: Maridalen

Jeg hentet Bali og Team Border Collie og dro vi til Maridalen til å starte turen. Vi parkerte på den andre siden av Maridalsvannet og gikk for en fin tur i skogen der.

Junior var litt usikker over Bali de første 5 minuttene. Han var i bånd pga litt knurring, men Junior alltid tar 5-10 minutter til å være vant til nye hunder, og etter de passet veldig bra sammen og lekte sammen.

Cherie og Bali var løse hele turen. Vi gikk i skogen ved Greveveien og det var fantastisk. Lyset var utrolig fint og jeg kastet pinner for 3 ivrige hunder. De hoppet fra buske til buske og hadde det kjempe gøy.

IMG_20140825_143219

Cherie lekte med både Bali og Junior, hun gikk lang foran oss hele turen, men noen ganger hun løp tilbake kjemperask og glad. Junior og Bali jaget etter pinnene jeg kastet. Noen ganger de hentet store pinner på samme tiden og det startet en “tug of war”……. begge to hunder var fokuserte og hadde lyst til å få pinnene, de meste brøt i 2 deler, derfor de både vant og tapte!

IMG_20140825_144938

En eller to ganger tok vi en liten pause mens hundene “recharged”, bortsett fra Cherie, hun er alltid energetisk!

IMG_20140825_144944

 

Ha en fin mandag kveld og vi ses her i morgen

Hilsen

Sandra og Matt