Mandag 18 august – It’s a Minnie adventure and we find shelter from the rain in the woods

Hei

Håper dere har hatt en fin helg og starten til uken er ikke for tøff

 

Dagen startet med sol og blå himmel, etter regn, tilbake til sol, tilbake til regn….. and so on hele dagen!

 

Sandras turer

Hunder: Minnie, Shaggy, Arisa og Chili

Sted: Skogen, Lillevann, Voksenkollen

I dag startet de turen fra Chilis hus nær Skogen. De gikk langs veien hvor bor Chili og kom de til skogen. Hundene var veldig lekne og Shaggy og Chili “were playfighting” i skogen. De jaget etter hverandre, hoppet og brukte energiene sine.

Arisa, Minnie og Sandra fortsatte gjennom skogen mens guttene løp rundt dem og overalt.

20140818_102747

Etter 10 minutter kom de til Lillevann hvor de krysset feltet og kom de til vannet. Kun Arisa hadde lyst til å vasse i vannet. De andre så på henne men bestemte seg at de var våte nok.

Fra Lillevann, krysset de under t-bane sporene og de fortsatte oppover mot Voksenkollen stasjon. Derfra gikk de til Lysabu og inn i skogen der.

De fulgte en umerkert sti mot Soria Moria og bakken var våt og litt glatt på noen steder. Når startet de tilbake fra Soria Moria, Minnie løp foran de andre, på sin eget eventyr! Det er overaskende hvor fort Dachshunder kan løpe. Plutselig hun hadde forsvunnet. Her er et bilde av Minnie 30 sekunder før eventyret sitt!

20140818_102740

Sandra ropte på henne men hun kom ikke tilbake. Sandra fortsatte på veien nedover (tilbake mot Chilis hus). Heldigvis 10 minutter senere en “relieved” Sandra ble “reunited” med Minnie. En mann, som heter Magnus, hadde sett Minnie ved skogen (på sluttet av Chilis veien). Kanskje hun ventet for Sandra der, men Magnus var veldig hyggelig til å vente med henne.

Sandra takket til Magnus og Minnie var kjempeglad til å se Sandra igjen. Hun kjente stien fra forrige turer med Sandra og Chili der, kanskje hun hadde bare lyst til å gå litt fortere enn guttene, Arisa og Sandra tilbake i dag. Hun var ikke redd av noe på tur, men kanskje hun luktet eller hørte noe, det skjer.

 

 

Hunder: Aslan og Lilly

Sted: Bjølsendumpa

Både Lilly og Aslan var tilbake på tur i dag…… og de var glade til å se hverandre.

De startet turen fra hos Aslan og gikk de ned til Akerselva. Regnet var tungt og vanligvis det betyr at Lilly er trist. MEN…. i dag hun hadde mye energi og den muligheten til å leke med sin kompis Aslan var bedre enn regnet.

Før kom de til parken hundene løp rundt helt gale og ivrige. De rullet seg på gressen og danset.

Hver 3-4 minutter de sluttet for å ta en liten pause og å puste……. men 30 sekunder senere, leken hadde startet igjen.

20140818_123822_1

Sandra så at begge to hunder var så glade at hun hadde ikke lyst til å avbryte dem. De fulgte henne, midt på lek og spill mens hun gikk opp mot Nydalen, krysset brua på veien tilbake og kom tilbake fra Lilleborg.

Når Aslan dro tilbake en utslitt Lilly la seg i varebilen og sov for 3 minutterstur til sin hjem.

 

Hunder: Remi og Arisa

Sted: Skogen ved Ris

I ettermiddag Sandra hentet en “ever-happy” Remi. Han hoppet med glede da hun kom og en gang i bånd, den gladegutten var klar på tur. Arisa hoppet fra varebilen og de hilste, alltid “much tail-wagging” hver gang.

De gikk langs gaten hvor Remi bor og inn i skogen der.

Remis pote er bedre igjen og en gang til har han lov til å løpe, hoppe og kose seg i skogen uten å tenke om sin skade.

De fulgte den hovedstien mot Sognsvann og tok de en liten pause ved feltet (ved Rikshospital). Remi rullet i gress og Arisa “interpreted this” som en lek. Hun løp rundt ham helt gal og Remi ble veldig ivrig. Han løp etter henne og Sandra fulgte etter dem vedlagte av fleksibåndet!

De fortsatte mot Sognsvann men på nye skogstrailer. Remi var utrolig nysgjerrig i skogen og alt var et eventyr! Hver pinne var en ekte skatt til ham. Sandra kastet noen pinner for ham og han sprang etter dem.

20140818_134558

20140818_134601

 

Matts turer

Hund: Bamse

Sted: Sognsvann

I dag dro Bamse og jeg på tur sammen. Han løp rundt i hundegård i hagen når hentet jeg ham, en veldig ivrig gutt.

Vi kjørte opp til Sognsvann og der startet vi turen vår. Han var i langlinje i dag og han var så glad. Han løp foran, utforsket alle trærne og buskene.

Vi gikk fra parkeringsplass mot Svartkulp og rundt ensjøen. Fra den andre siden av ensjøen fortsatte vi på en rød stien mot Ullevålseteren.

IMG_20140818_100256

Skogen var veldig still og traff vi bare en mann hele turen. vi fikk litt regn, men heldigvis var vi under trærne, derfor det var ikke så våt.

Bamsen var veldig fornøyd med vårt spill. Jeg tok noen godbiter og kastet jeg dem lang i buskene. Han måtte bruke nesen sin for å finne dem. Her er den gladegutten etter lek!

IMG_20140818_101055

 

Hunder: Sam og Eddie

Sted: Østmarka

I dag dro guttene og jeg til ved Steinsrudtjern i Østmarka til å starte turen vår.

Vi parkerte ved skogen og guttene hoppet fra bilen, veldig nysgjerrige. Vi hadde gått på tur her for 2 måneder siden, men kun 1 gang. Vi fulgte grusveien oppover mot skogen. Etter 600 meter fant vi den blå stien og svingte vi til venstre og fortsatte vi oppover.

Jeg tok en ball med for at Eddie kunne leke. Sam var mer opptatt av skogen og eventyret, mens Eddie var veldig ball-fokusert.

IMG_20140818_114509

Vi tok stien for 15 minutter i skogen og kom vi til en liten ensjøen der, som heter Trollvann (Østmarkas Trollvann tydeligvis!).

Guttene hadde ikke lyst til å bade, kanskje pga regnet i løpet av hele turen! På veien tilbake fant vi et området hvor Eddie kunne leke med ballen på grus, mens Sam forsatte å utforske.

IMG_20140818_114603

 

Hunder: Junior, Cherie og Lucy

Sted: Maridalen (Hammeren) 

This afternoon I picked up Team Border Collie and Lucy and we drove up to Maridalen to start our walk. My planned walk had changed due to the on / off rain all day as my original walk would be a bit too slippery, muddy and wet. In the end, given how wet and muddy the walk we went on was, it was the right choice!

The dogs were ready to walk and they jumped out the car, exchanged greetings as i fastened them to me and then they pulled me along the road towards the woods, with the Border Collies knowing exactly where we would be starting.

Luckily the rain has eased off for most of our walk, and combined with the shelter of the tree canopy, we were drying out….. apart from Cherie who insisted on standing in each muddy puddle we came across.

We headed onwards and upwards, in the vague direction of Skjærsjøen, but trying to find new paths and trails winding through the woods.

IMG_20140818_131826

The first 1 – 1.5km was the same as always as we’ve used up most of those trails criss-crossing the forest near Hammeren. But as we got deeper in, we found some new ones. Some turned out to be only 100 metres or so long before just ending up in a dead-end, where we would have to off-trail back to a main trail (in swamp and mud – my shoes are drying on the radiator now, my socks and trousers in the wash!).

IMG_20140818_132358

The dogs were loving exploring the deep woods and sniffing everywhere. As soon as one would find something, the other two were over in a flash, trying to find out what was so interesting.

IMG_20140818_132937

On the journey back towards the van we managed to find a stream where i insisted everyone (excluding myself) had to get in and wash off some of the mud from their paws and legs!

 

 

Ha en fin mandagskveld og vi ses i morgen

Hilsen

Sandra og Matt