Onsdag 11. juni – Arisa finds new ways to cool off, whilst Matt finds new unexplored areas

Heisann!

Håper alt står bra til med dere.

Været i dag

Utrolig varmt vær i dag, veldig fuktig og deilig for turer i skogen i skyggen!

Image

Det sier 26C men det føler like 30C+ hele dagen, i sær i direkte solskinnen! Heldigvis, “at time of writing” vi har ikke fått stormen i sentrum!

Arisa fant en ny vei til avkjøle seg når hun kan ikke finne nok vann til å vasse! Se på hennes teknikk!

Image

Sandras turer i dag

Første tur

Hunder: Junior og Cherie

Sted: Maridalen

I dag startet de turen fra Hammeren. Det hadde vært 2 eller 3 uker siden Sandra har gått på tur derfra.

Fra Hammeren fulgte de Skjersjøelva hele veien oppover til dammen. De traff ingen over hele turen (kanskje det var for varmt for de andre i dag).

Hundene avkjølte i elva og badet. Hver gang de fant noe vann, en bekk eller elva på veien Junior hoppet inn og hadde det kjempegøy. Cherie, de fleste gangene, bare så på ham, men eventuelt med varme temperaturer hun også gikk i vannet og vasset litt.

Image

På veien tilbake fra dammen gikk de i skogen for å finne skyggen og fulgte en langrennsti tilbake til Hammeren, via flere lite ensjøer.

Image

 

Andre tur

Hunder: Amico, Lilly og Arisa

Sted: Grefsenkollen

Heldig Amico ble invitert på jente-tur i dag, sammen med Lilly, Arisa og Sandra. De startet fra Akebakkeskogen og de gikk oppover hele veien til toppen av Grefsenkollen. Det tok litt lang tid pga varmt været og Lilly var veldig leken og bare hadde lyst til å spille med Amico, Arisa og Sandra hele veien.

Etter en time, Lilly startet å være utslitt og hennes tempo ble litt roligere! 🙂

Image

Fra toppen av Grefsenkollen gikk de ned til Trollvann, hvor Amico og Arisa badet og gikk i vannet. To veldig glade hunder. Lilly sto på stranden med potene sine i vannet og tentke om å bade før hun bestemte “ikke i dag”.

 

Tredje tur

Hunder: Remi, Minnie og Twist

Sted: Skogen ved Ris

Sandra hentet Remi og gikk opp til huset til Minnie og Twist og de startet turen derfra. De fulgte stien opp fra Ris til Båntjern.

En gang til turen var veldig rolig, og alle (Sandra inkludert) var varme! Heldigvis veien til Båntjern er nesten hele veien i skyggen og hundene var glade for det!

Remi og Minnie var i langelinjer og de utforsket skogen. Minnie er alltid leken på tur og hun hoppet opp og kysset Remi en eller to ganger “much to his surprise”. Twist ble ved Sandra hele turen og tok det enda mer rolig enn de to andre. Hun var bare glad til å være ut på tur!

Da kom de til Båntjern, en glad Remi badet litt og han avkjølte. Minnie “dipped her paws in” mens Twist var litt mer “cautious”.

Dessverre mobilen til Sandra hadde ikke batteri i løpet av tredje tur i dag, derfor ingen bilder i dag.

 

Matts turer i dag

Første tur

Hunder: Shaggy og Bamse

Sted: Voksenkollen

I dag startet vi “guttetur” fra Voksenkollen. Vi gikk inn i skogen og gikk oppover til toppen av Rødkleiva. Bamse og Shaggy var, like vanlig, veldig lekne. Shaggy hoppet på Bamse og de hadde en “playfight” i en busk ved trailen. To mennesker at var i nærheten kom og hilste hundene. De sa at begge to så veldig glade ut! “Totally crazy, more like!”

Image

Derfra fant vi en ny skogstrail ned til Sørkedalen. Vi gikk ned ved den gamle Rodkleiva bakken der og kom vi til en hytta at står halvveis. Deretter det startet å være litt brattere (jeg har bare stått på ski i bakken tidligere, men det var et godt eventyr!

På veien tilbake og oppover, heldigvis fant vi en annen sti til siden av bakken at går hele veien til Lillevann, før vi gikk oppover (igjen!) tilbake til Voksenkollen og varebilen.

Image

Andre tur

Hunder: Sam og Sophie

Sted: Ljanselva

Sophie was the beneficiary of some problem logistics today. Looking at having to drive a 30km round trip after Sam’s walk to pick her up and head to Rodtvet, I solved the problem by Sophie being rewarded with a double walk! In this way, Sam had some company (apart from myself) and Sophie would get a little extra exercise.

Having picked up Sophie, we headed to Ljabru where we found an excited and happy (as always) Sam! There was no stopping Sam, he was ready for his walk, leaving Sophie and myself playing catch up and he charged off in front, sniffing left, right and everything that came his way.

Here is Sam’s response when I asked him what “he was sniffing out”

Image

We headed down towards Ljanselva from his house and into the woods, along the langrenn tracks there. It was brilliant, the track was partly shaded, allowing some shelter from the sun’s rays whilst giving the dogs lots of room to explore and roam.

Then we took a small path deeper into the woods and walked alongside the river, a mixture of small path and off track, climbing up and over fallen trees and branches.

Here is Sam, looking skeptical at having to wait whilst i try to take a photo! Sorry Sam!

Image

By the end however, Sam was happy and tired, clearly having exhausted himself rushing about frantically in the sunshine.

 

 

Tredje tur

Hunder: Sophie og Yatzy

Sted: Skogen ved Rodtvet

Habits are funny really. I’m not keen on repeating actions, preferring to seek out new paths, adventures and experience the new and untested. Why I mention this is because it is easy to fall into habits. Pretty much every Wednesday and Friday since December I have gone for an afternoon walk in the woods by Rodtvet. I park my car in the easiest place to access the woods and therefore all my walks start and end from there.

HOWEVER today, with the extreme heat I went in search of some shade to park in, to avoid the van turning into a sauna whilst we went on our walk. Therefore we ended up starting the walk less than 100 metres lower down into the woods than on most occasions. Immediately it struck me that on entering the woods every other time I had turned right and followed the main path, before going off on many different paths and routes off that way. BUT what lay to the left?

I knew Rodtvet was about 1km directly to my left, but what of the vast marka between me and Rodtvet…… so THAT was what we explored.

New paths, great scrambles up some steep trails, brilliant rock formations, combined with some new pools, some funky treehouses (see picture below) and fantastic nature….. all unknown to me previously.

Image

Just goes to show that even if you think you know an area well, you can always surprise yourself and find new adventures and fun new paths.

Image

Both Sophie and Yatzy loved the adventure, ducking, diving, climbing, down-climbing and weaving in and around trees, roots and swamps…… all part of a fantastic adventure.

Image

 

Ha en kjempefin kveld

Hilsen

Sandra og Matt