Onsdag 28. mai – sunny adventures from Rodtvet to Holtet to Vettakollen and Grefsenkollen!

Hei

Happy Wednesday! I morgen er en feriedag og jeg vet at mange tar langhelg.

Beklager for forsinket blogg i dag, wifi fungerte ikke i Oslo Lufthavn og jeg er nå i London!

Været i dag

Image

Wow! Det var varmt i solen, men vi har fått masse Vitamin D i dag!

Sandras turer i dag

Første tur

Hunder: Tassen, Anni og Amico

Sted: Grefsenkollen

I dag var første gangen at Sandra har luftet Tassen. “Lille” Tassen er større enn Sandra, men heldigvis en kjempelydig og glad gutt på tur. Tassen også kjenner Anni og Amico bra fra forrige turer og de passer veldig bra sammen.

Image

De startet turen en gang til fra Akebakkeskogen (nær Disen). De gikk i skogen derfra og fant en liten sti oppover til venstre gjennom trærne. Tassen og Anni var veldig ivrige og de lekte og spilte sammen. (Hvis dere har ikke sett video til Who Let The Dogs Out? på bloggen, klikke på video linken og dere kan ser disse to hundene mens de leker i snoen over vinteren!) De gikk gjennom skogen hele veien til toppen av Grefsenkollen, deretter ned i skogen mellom de to ski bakkene mot Årvoll, før de kom tilbake til Akebakkeskogen, hvor traff jeg 3 veldig ivrige hunder.

Alle tre hunder på tur elsker pinner. Amico var første til å finne en pinne og han løp borte fra de andre for at de kunne ikke stjele den! Plutselig fant Tassen en veldig stor “log” (han er så “macho” og må finne den største pinne hver gang)! Anni var veldig imponert, kanskje mer med pinnen enn med Tassen og hun prøvde å ta den. Det var en liten konkurranse mens begge to hadde pinnen i sine munner og hun vant! Tassen var “a gentleman” og han fant en annen pinne.

Image

I dag var også et år siden Tassens første tur med oss, gratulerer med dagen liten venn, og takk for mange fine turer sammen.

Andre tur

Hunder: Lilly, Arisa, Zara og Zuni

Sted: Holtet og Brattlikollen

Sandra hentet en glad Lilly og de dro over til Holtet til å starte turen med Zara.

Første hadde de hundene 25 minutter leketid i hagen til Zara og Zuni. Zuni, som søt pensjonist, koste seg i solen og gikk rundt hagen mens Sandra spilte med ballen med Zara og Lilly. Lilly er “a little bundle of energy” og 25 minutter leketid i hagen før turen starte er perfekt for henne til å slite seg og ha det kjempegøy på samme tiden.

ImageImage

Image

Etter leketiden gikk Sandra, Lilly, Arisa og Zara for en tur til en park i nærheten og derfra til Brattlikollen, hvor de gikk til toppen.

Tredje tur

Hunder: Remi og Arisa

Sted: Skogen ved Ris

I ettermiddag gikk Sandra, Remi og Arisa fra skogen ved Ris (nær Remis hus) oppover mot Vettakollen til Båntjern. Der Remi badet og han var så glad. Han og Arisa sprang i vannet og gledet seg, før de utforsket skogen på veien tilbake til Ris.

Image

Image

Matts turer i dag

Forste tur

Hunder: Bamse og Shaggy

Sted: Vettakollen

Hver mandag og onsdag disse guttene er så ivrige til å møte hverandre. De er lekekameratrer og alt er spill og konkurranse. Veldig morsomt at når de har “playfights” vanligvis Shaggy vinner og Bamse rulle på ryggen til tross for at han er 2 ganger større enn Shaggy.

I dag gikk vi oppover mot Vettakollen. Solen skinte masse og fant vi litt skygg pga Bamse har så mye pels at han tolerer ikke så bra når det er så varmt. I skogen de guttene gledet seg, de løp, hoppet, rullet og spilte sammen, mens jeg koste meg med fine utsikter og “the peacefulness of marka!”

ImageImage

På toppen av Vettakollen traff vi en ektepar. De var veldig glade i hundene og de guttene fikk flere godbiter og masse kos.

Andre tur

Hunder: Junior, Cherie, Yatzy og Sophie

Sted: Rodtvet

Apologies, after 5 minutes into the walk I realised I’d left my mobile phone in the car and therefore no photos from this walk!

With a bank holiday tomorrow and my long weekend to the UK for a good friend’s wedding to look forward to, my last walk of this week was perfect. My Wednesday Afternoon group were all present and ready to go and use lots of energy.

I picked up Junior, Cherie and Sophie and we headed out to Rodtvet to grab an eager Yatzy.

The woods were magical this afternoon, light was dancing down through the trees and illuminating the scenery. Best of all we had the woods to ourselves. Junior and Cherie were their usual crazy-Collie-selves, darting off left, right and centre, trying to tease and pester each other (typical sibling rivalries!).

Sophie and Yatzy were walking their own walk, hanging back a bit from the excitable Border Collies, sniffing out things and then noticing they were 10 metres back from the group and sprinting back to my side looking very excited.

We headed through the woods to Alnsjøen, taking in a few water (swimming) stops on the way for the water-loving Junior. We then carried on to Linderud Gruver through the woods, before running a bit low on time and returning via the Langrenn tracks most of the way, before a shortcut through some undulating woodland.

Matt’s sign of the day

Due to forgetting my mobile on the last walk, today’s sign of the day is from my plane door on way to London.

Image

Ha en god kveld og en veldig fin feriedag i morgen. Jeg er bortreist i Storbritannia til Mandag kveld, men Sandra forsetter å lufte hundene fredag og mandag.

Ikke bekymre dere……. jeg vil skrive bloggen fredag og mandag fra London etter oppdatering om turene fra Sandra.

Hilsen

Matt og Sandra